Weercijfers van Donderdag 05 Januari 2012

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2012-01-05  
 8.4  
 3.2  
 3  
 6.1  
 23.9  
 regen hagel onweer  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 0.9
 helder
 24
 W
 987
 994
 69

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vooral vandaag nog enkele buien met een onweerkans en windstoten Vanaf morgen gaan we wat rustiger en droger weer tegemoet.

Losser 5 Januari 2012 08.20 uur.

Bij de gang naar de regenmeter kwam ik vanmorgen flinke resten hagel tegen. Dit heb ik niet naar beneden horen komen. Wel werd ik uit de slaap gewekt door enkele zware donderslagen maar toen was het eigenlijke front al gepasseerd. De meting van de neerslag leverde de aardige som op van 22.7 mm. Daarmee is het januari totaal nu opgelopen naar 48 mm. Hier zou in de loop van de morgen nog een aantal mm bij kunnen komen want vanaf de Noordzee lijken nog enkele actieve buien het land op te trekken. Met de windstoten is het vanmorgen erg meegevallen er was hier een zwieper bij van bijna 19 m.p.s.

Met de noordwesterstorm langs de kust en de vele neerslag in het noorden van het land blijkt maar weer eens hoe kwetsbaar we zijn voor het water. Gelukkig is het dit keer goed gegaan en viel de opzet van het zeewater langs de Noordzee kust water samen met dood tij. Dit heb ik vanmorgen gehoord in een reportage op radio 1

De depressie die nu naar het noordoosten weg trekt lijkt voorlopig de laatste zijn die zo zuidelijk komt. De neerslagkansen en de wind lijken vanaf morgen snel af te nemen. Want in de loop van de volgende week breidt een hogedrukgebied zich naar onze omgeving uit. De luchtdruk lijkt volgens de berekeningen hier op te lopen naar ruim 1030 hPa. Ook een hogedrukgebied boven noord Rusland lijkt even te gaan meedoen op de weerkaarten. Maar het blijft te ver weg om hier invloed te gaan uitoefenen. We komen aan de noordflank van het hoog terecht dat betekend dat de windrichtingen hier meest westelijk blijven.

Het zal me benieuwen wanneer het evenwicht in de atmosfeer eens wordt verbroken. En we met kouder weer te maken krijgen. In dit soort winters wil dat nog wel eens in februari gebeuren. Ook in de winter van 2007 -2008 waar deze winter al mee wordt verleken gebeurde dit. We kregen toen in de nachten met matige vorst te maken maar door de felle februari zon werden toen in de middag temperaturen gemeten die ver boven nul lagen.

Gisteren heb ik mijn dagboekje aangepast naar 2012 In dit dagboekje zijn aantekeningen te vinden van elke maand vanaf het jaar 2003 Ook van februari 2008 met zijn warmte records . Op dagboekje klikken onder het menu historie anders werkt de link niet. Tot morgen, Johan Effing

Woudagemaal Lemmer weer in gebruik (Bron: You Tube)

Zo uitzonderlijk is het weer nou ook weer niet ( Bron: Volkskrant)

Frozen Planet: David Attenborough over de opwarming van de aarde (Bron: Radio Times)

Neerslag stations oost Nederland (Bron: Weerstation Losser)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Weerstations in de omgeving

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Klik hier ook voor de buienradar (Bron: Buienradar)

Aktuele wolkenloop Benelux (Bron: Buienradar)

 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM


Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)
Voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser op YouTube
Plaatjes voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
   
 
 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl