Weercijfers van Dinsdag 21 Januari 2014

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):

 2014-01-21  
 2.3  
 0.3  
 0.3  
 1.3  
 regen  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 zonl,
 3
 SE
 1010
 1011
 92

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Ook vandaag grijs en waterkoud weer waarbij er opnieuw wat lichte neerslag kan vallen.

Losser 21 Januari 2014 08.03 uur.

Het was vanmorgen toch wel even nodig om de neus buiten de deur te steken. Want vanmorgen was op de radar toch een zuidoost noordwest traag verplaatsend buienlijntje te zien. Maar ik heb toch geen neerslag waar kunnen nemen. Elders in de provincie moet er toch wel wat zijn gevallen. In dit soort bijzondere omstandigheden ben je toch aangewezen op waarnemers die om een of andere redenen vroeg uit de veren gaan en de frisse ochtendlucht gaan opsnuiven. (Een stationair buienfront bracht vannacht in SchŁttorf 2,4 mm neerslag in allerlei vormen: korrelsneeuw, ijsregen etc. Op het moment zijn daken en beschutte plekken in tuinen nog met deze emulsie besuikerd.Geen foto waard, wel aardig hoe dat buienfront zich vrijwel stationair tussen 1.00 - 5.00 bewoog en daarna pas richting ZW afdroop. Bron: Erwin Broekhuizen)

Zeer opvallend is dat er vanmorgen opnieuw geen grote hoeveelheden neerlag in de berekeningen zaten. Veel neerslag zat er vanmorgen wel in de berekeningen voor de noordelijke kusten van het Middellands zee gebied. Bij mij borrelt alweer de gedachten naar boven zou deze geringe neerslag activiteit in onze omgeving het begin zijn van lange neerslagarme periode die een lange droge warme zomer tot gevolg zou kunnen hebben. Hier zijn we toch wel een keer weer aan toe dacht ik.

Op de weerkaartjes van dit ogenblik is te zien dat we voorlopig onder de invloed blijven van twee luchtdruk giganten. Een gezond Azorenhoog en een andere luchtdruk gigant boven west Rusland en de Oeral waar de druk naar 1060 hpa omhoog gaat. Deze lijken zich voorlopig mooi in evenwicht te houden met een zuidoost noordwest gericht vore van lage druk over het Noordzee gebied en onze omgeving. Het zal me benieuwen hoe lang dit blijft bestaan. Grote veranderingen in het huidige weer zijn er daarom niet te verwachten. Als het even helder wordt zou het nachts hoogstens enkele graden kunnen vriezen. Het zou ook tot wat lichte neerslag kunnen komen in allerlei vormen zoals dat vanmorgen waarschijnlijk al het geval was.

Iedereen zal het wel gemerkt hebben de temperatuur vanaf gisternacht gestaag omlaag gegaan naar 0.5 graden. We zijn dus toch onder de adem van het Russische hoog terecht gekomen. Na de middag viel er zelfs enige tijd wat heel lichte motregen. Maar sneeuw heb ik niet waar kunnen nemen. De thermostaat van de kachel moet daardoor weer toch iets hoger worden gezet.

Met de ontwikkelingen in de natuur valt het hier nogal mee. De late prei kan in tegenstelling tot vorig jaar gemakkelijk geoogst worden. Zo heel bijzonder was deze afgelopen zachte periode nu ook weer niet. Maar het is wel een grote tegenstelling met januari 1940 waar ik me als kind nog vaag iets van kan herinneren. De pan met melk stond morgens af en toe bevroren op de kachel. Bekijk de gang van de temperatuur van de koudste maand uit de klimaatreeks in de grafiek maar eens. Deze temperaturen zijn afkomstig van het in de jaren vijftig opgeheven station Winterswijk. Tot morgen Johan Effing

Waar zou het Amerikaanse CFS deze afwijking naar boven voor de komende maanden vandaan halen? Bron:CFSv2 Seasonal Climate

Het weer voor Sotschi, Rusland Bron: site MeteoConsultMicrosoft en Ziggo lijken nog steeds de software voor de Smartphone Lumia 920 niet voor elkaar te hebben want nog steeds vliegen bij mij de inlog gegevens van Ziggo Wifi spots er uit. Dit gebeurd al sinds half augustus en ze hebben het nog steeds niet opgelost.
Klik hier voor nog meer klachten over de software van de Lumia 920


Gisteravond is er 10 minuten lange update voor de Window Lumia 920 binnengekomen. We gaan daarom vandaag even uitproberen of de inloggegevens van Ziggo Wifi spots er niet meer uitvliegen..

Buienradar.nl http://europa.buienradar.nl/images.aspx?jaar=-3&voor=&soort=meteox140-loop&c=&n=&tijdid=2012161112
   
   
Radar kaartjes MeteoConsult met onweer Hier voor de Duitse radar beelden
Regenradar Weerplaza Losser Hier voor de Belgische radar beelden
Duitse niederschlagsradar online.de Meteogram voor Losser Free Meteo
Klik hier voor berekeningen GFS en hier voor de kaarten ECMWF
Verzameling pluimen 15 dagen Weerplaza Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult
Actuele temperatuurkaart Weerplaza Registratie temperatuur Twente KNMI
Meteogram voor Gronau Westfalen Weerstations in de omgeving
Vakantie weerwegwijzer voor Losser Stromingsfilm Meteomedia mondiaal
Actuele wolkenloop Benelux  
Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots) Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox 

Webcam Dinkel Bossinkbrug Ravenhorsterweg Losser  (Bron: Webcams Travel)

Webcam Paul Scholten Losser

Mariette Effing  KoorEnZo   

Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)

Voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser op YouTube

De vliegshow van gierzwaluwen aan de Houtstraat te Losser 10 juli 2013
Mijn eerste video opname met de slimme telefoon. Johan Effing in 720 HD afspelen


Plaatjes voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser

http://www.youtube.com/watch?v=k35ck1eamoQ&feature=youtube
Filmpje Oelermars Losser ook in HD afspelen.


Dood Peerd. Peter Effing 50 jaar Bron: YouTube en F-ACT IT Groningen

Congestie in een pas gemaaide sloot langs de Grensweg in Losser
met niet al te schoon water. youtube

Het prachtige morgenrood van vrijdag 27 december 2013

Links naar de
geschiedenis van het klootschieten.

De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Update Vooruit Losser 2013-2014Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl