Weercijfers van Donderdag 07 December 2006

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2006-12-07  
 10.5  
 6  
 5.3  
 8  
 11.4  
 regen onweer  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 z
 18
 zzw
 1002
 991
 71
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Een regenachtige gure dag en bijzonder veel wind.

Losser 7 December 2006 08.14 uur.

Als je bijna dagelijks in de zomer een ommetje maakt en door de bossen in de omgeving van Losser fietst dan valt het niet op dat er zoveel dood hout in de bossen ligt. Maar toen ik vorige week op een van de Duitse radiozenders die hier prima te ontvangen zijn hoorde dat 70 % van de bossen in Nordhrein Westfalen ziek zou zijn dan begin je er  hier ook op te letten. Als je dan goed kijkt ,dan zien sommige bossen er hier ook bijzonder gehavend uit. Vooral nu door de harde wind van de laatste dagen het meeste blad van de bomen is verdwenen. Door de zware november sneeuw  van vorig jaar zijn veel dennen van hun kruin ontdaan en ik heb in mijn hele leven nog nooit zoveel doden bomen in het bos gezien als op het ogenblik. Of het ook iets met de extreme weersomstandigheden, hittegolven en droogte te maken heeft van de laatste jaren ik weet het niet, maar het zou best kunnen. Vroeger werd. het bos nog wel eens opgeruimd na een storm en werden er takkenbossen gemaakt, die de bakkers dan gebruikten om er brood op te bakken. Eigenlijk hoort deze opmerking over de toestand van het bos niet in een weerpraatje thuis maar omdat ik de beelden bijna elke dan zie, wil ik er toch eens wat aandacht aan schenken. Want aan het weer van het ogenblik veranderd er toch niet zoveel. Het is wel iets frisser geworden. Vanmorgen kreeg ik een bericht binnen dat er op de weerkaart van 22 december een vlak voor de Kerst dus, hier in een oostelijke stroming terecht zouden kunnen komen. We kijken vanmiddag en vanavond maar eens hoe de kaart van 22 december er dan uitziet. Gisteren kwam ik op een van de weerforums een bericht tegen van de bekende historicus Jan Buisman schrijver van de boeken “Duizend jaar weer en wind in de lage landen”dat hij de verandering van het klimaat van de laatste tientallen jaren wel heel opvallend vindt. Vandaag gaan we een natte dag tegemoet waarbij de temperatuur met veel wind hoogstwaarschijnlijk onder de tien graden zal blijven. Mooi weer om binnenshuis eens een klus op te knappen die de afgelopen zomer is blijven liggen. Het weer van gisteren leek op: http://www.weerstationlosser.nl/index.php?pid=3&datum=1974-12-02Tot morgen, Johan Effing.

Vanmiddag tornado in Londen !!!!

Omroep: NOS Nederland 1

Toespraak over klimaatverandering en de opwarming van de aarde. Bill Clinton, president van de VS van 1992-2000, is in Nederland op uitnodiging van de Nationale Postcodeloterij. Hij is te gast als oprichter van en naamgever aan de Clinton Foundation. Klimaatverandering is één van de speerpunten van deze Foundation. Clinton spreekt op een bijeenkomst in Paleis Soestdijk, waar de goededoelenorganisatie een WereldMeeting organiseert voor onder meer de organisaties die zij financieel ondersteunt. De Clinton Foundation is er één van. Presentatie: Brecht van Hulten.
De toespraak is van 15.10 tot 15.50 uur live te volgen via Nederland 1 of via Journaal24 (http://www.omroep.nl/themakanaal/player/nosjournaal24.html). Later op de avond in NOVA een interview met Clinton


( De toestand van het bos ziet er op het ogenblik niet al te best uit.)

Klik hier voor de Adventkalender.

Leuk filmpje over Sinterklaas

Klik hier voor pagina van het KNMI met links over de record warme herfst van dit moment.

Klik hier voor een aantal plaatjes over de fraaie en record warme herfst van 2006

Surf via deze link naar Google Earth met radarplaatjes !!!!

Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland.

Weersvooruitzichten weerstation Gronau komende vier dagen.

Documentaire over klimaatverandering in Nederlandse bioscoop

Hier klikken voor het foto (bilder) forum van Wettercentrale.

Klik hier voor winterverwachtingen 2006 - 2007. Duits

Europese neerslag radar Meteox