Weercijfers van Donderdag 04 Januari 2007

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2007-01-04  
 9.7  
 6.6  
 6.1  
 8.3  
 6.4  
 regen  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 z
 15
 zzw
 1003
 1005
 83
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vooral vanmorgen buien. Vamiddag ook geruime tijd droog, maar veel wind en zeer zacht.

Losser 4 Januari 2007 08.11 uur.

Je kunt er niet omheen, vandaag is het tien jaar geleden dat de laatste Elfstedentocht werd verreden. Mijn emoties kon bijna niet bedwingen toen de kinderen mij vroegen Pa ga je mee naar Friesland naar de Elfstedentocht kijken. Als weeramateur en schaatsliefhebber leef je toch jaren met vele anderen naar zo’n gebeurtenis toe. We hadden toen het geluk dat een van mijn kinderen toen in Stiens woonde. Onderdak was snel geregeld en op de morgen van de Elfstedentocht zijn we te voet tegen de snijdende noordooster in langs of over het ijs naar Bartlehiem gelopen. Het zien van de mensen menigte uit de verte bij de beroemde knik en het bruggetje was al een belevenis op zich. De hoofden van de mensen menigte waren allemaal getooid met rode muts van de bekende Unox rookworst. Dit was alleen al een fantastische gezicht tegen het besneeuwde landschap met schaatsijs dat ik nooit weer vergeet. Van te voren had ik mijn kleine wereldontvanger in de binnenzak gestoken zodat ik het verloop van de tocht mooi kon volgen. Na uren wachten de kou trotserend hebben we de kopgroep en een deel van de toerrijders voorbij zien komen. Later hebben we de finish van de tocht der tochten op een groot scherm mogen meemaken in een grote feesttent die in een weiland stond opgesteld. De spanning tijdens de finish was ondragelijk. En er werd ongelofelijk veel Berenburg gedronken. Dit werd gewoon uit plastiek koffiekopjes gedronken dat je van wild vreemden kreeg aangeboden die naast je stonden. De sfeer was ongelofelijk. Ik ben blij dat ik dit een keer heb mogen meemaken. 

Deze winter niets van dat alles. We zullen deze maand voorlopig naar het westen moeten kijken waar ons weer vandaan komt. Gisteravond heb ik nog snel even uitgerekend dat de zeer zachte winter van 1974 – 1975 tot gisteren nog net 0.2 graden zachter moet zijn geweest. Ook ben ik gistermiddag samen met Albert de webmaster nog enkele uren met de site bezig geweest. In het actuele weervenster is nu ook de maximum windstoot van het hele etmaal te zien. Over andere veranderingen en de toekomst van deze site morgen meer. Tot morgen, Johan Effing.

 

Jaaroverzicht  2007 door Ton ten Hove voor RTV Oost.


Jaaroverzicht 2007 Jan Visser in De Groene Trouw.
Bezoek de klimaat pagina van de VPRO (Noorderlicht)
15 daagse verwachting van het KNMI. Nieuw.
Verleden week heb ik een stapeltje foto's teruggevonden uit mijn Marine tijd van februari 1956 en heb ze opnieuw gescand. Op foto's is te zien hoeveel sneeuw er in de nacht van 15 op 16 februari 1956 is gevallen.
Surf via deze link naar Google Earth met radarplaatjes !!!!
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland.
Weersvooruitzichten weerstation Gronau komende vier dagen.
Hier klikken voor het foto (bilder) forum van Wettercentrale.
Klik hier voor winterverwachtingen 2006 - 2007. Duits
Europese neerslag radar MeteoxZo passeerde de kopgroep van de Elfstedentocht in 1997 Bartlehiem. Pootje over is ook voor ervaren schaatsers met barsten in het ijs oppassen.

(Eigen foto)