Weercijfers van Vrijdag 05 Januari 2007

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2007-01-05  
 9.6  
 6  
 5.4  
 8.1  
 2.6  
 regen  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 z
 10
 zzw
 1014
 1014
 87
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Het grooste deel van de dag droog. In de late namiddag of avond kans op wat lichte regen of motregen. Het blijft voorlopig te zacht voor de tijd van het jaar.

Losser 5 Januari 2007 08.49 uur.

”Laat maar komen lekker voorjaar” zei Friede mijn vrouw vanmorgen tegen mij toen ik haar vertelde dat na het weekend de temperatuur wel eens tot ver boven de 10 graden zou kunnen oplopen. Nu morgen Driekoningen op de kalender staat kunnen we best een van de eerste weerspreuken die ik vroeger heb geleerd er wel bijhalen, van” De Driekoningen maken de brug of breken de brug” Dat wil zeggen, het weer dat we rond Driekoningen hebben, een soort trend kan zijn voor de komende weken. Kijken we even naar de hoogste temperaturen voor januari, dan hebben deze zich voorgedaan in 1999 toen het kwik naar 14.6 graden steeg. Ook in 1993 en in 2005 steeg het kwik al eens tot boven 14 graden in januari. Gisteren heb ik jullie beloofd even aandacht te schenken aan de veranderingen die we hebben aangebracht op deze site. Aan het menu van de historie hebben we toegevoegd. De jaarssommen van de gevallen neerslag met de langjarige temperatuur gemiddelden. In het menu extremen: droogte perioden, vorstgetallen, en koudegolven. De pagina van de winters die nog niet volledig was is nu ook bijgewerkt.  De toelichtingen op deze pagina's moet nog bijgewerkt worden. De toelichting van klimaatreeks die we vergeten waren er in te zetten staat er nu ook weer in. Gisteren is het account van deze site dat bij Lycos loopt weer met een jaar verlengt. Dit bedrag rond 70 Euro kan ik bij Tubantia declareren. Daar kunnen we weer een jaar mee vooruit. Vorig jaar hebben enkele trouwe bezoekers de site met een klein bedrag gesteund, degene die dat dit jaar ook weer zouden willen doen die kunnen contact met mij opnemen. Jammer dat we ondanks toezeggingen er nog steeds niet in geslaagd om een goede sponsor te vinden om daarmee de site nog fraaier te maken. Maar met gemiddeld 600 a 700 honderd bezoekers per dag ben ik best tevreden. De teller van de site is nu opgelopen naar 436 000. Of hier ook elke dag weer iets te lezen valt dat hangt helemaal af van hoe fit ik ben en blijf. Binnenkort wordt ik 72. Dus niet de jongste meer. Tot morgen Johan Effing.

 

Jaaroverzicht  2007 door Ton ten Hove voor RTV Oost.


Jaaroverzicht 2007 Jan Visser in De Groene Trouw.
Bezoek de klimaat pagina van de VPRO (Noorderlicht)
15 daagse verwachting van het KNMI. Nieuw.
Verleden week heb ik een stapeltje foto's teruggevonden uit mijn Marine tijd van februari 1956 en heb ze opnieuw gescand. Op foto's is te zien hoeveel sneeuw er in de nacht van 15 op 16 februari 1956 is gevallen.
Surf via deze link naar Google Earth met radarplaatjes !!!!
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland.
Weersvooruitzichten weerstation Gronau komende vier dagen.
Hier klikken voor het foto (bilder) forum van Wettercentrale.
Klik hier voor winterverwachtingen 2006 - 2007. Duits
Europese neerslag radar Meteox