Weercijfers van Vrijdag 08 Juni 2007

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2007-06-08  
 30.6  
 17  
 15.2  
 24.4  
 droog  
 11.4  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 8
 no
 1013
 1012
 30
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Temperatuur langs de oostgrens snel oplopend naar 30 graden. Dit zou vanmiddag vanavond gevolgd kunnen worden door een onweersbui.

Losser 8 Juni 2007 07.57 uur.

Toen ik vanmorgen de verwachtingen van het KNMI voor de komende dagen doornam was ik toch wel een beetje verrast wat ik daar zag staan. Het zeer warme weer lijkt volgens deze verwachting nog tot dinsdag aan te houden. Want de vore van lage druk lijkt ten zuiden van ons te blijven. Dit heeft tot gevolg dat wij in de zeer warme lucht blijven die boven het vasteland aanwezig is. Als dit uitkomt, het kan in dit soort situaties natuurlijk snel veranderen dan zou dit een lokale hittegolf kunnen betekenen. We gaan dan enkele dagen met zeer onaangenaam en ongezond weer tegemoet. De luchtvervuiling neemt verder toe en de temperatuur heeft elke dag de neiging om nog iets hoger te worden. De afgelopen nacht b.v. was een van de warmste nachten 18.8 graden uit de klimaatreeks. Alleen in de nacht van 7 op 8 juni 1996 19.9 graden bleef het nog ruim een graad warmer. Door het warme weer van de laatste dagen is deze juni maand nu al bezig een van de warmste te worden ooit. Gisteravond stond ze al op een derde plaats van boven. De huidige weersituatie is er èèn die voor meteorologen uitermate moeilijk is om te beoordelen. Wie eens in de keuken van de weersverwachting wil kijken die moet dit maar eens goed lezen. Vandaag gaan we hier langs de oostgrens waarschijnlijk de eerste tropische dag van dit seizoen tegemoet. De zwaarste onweerbuien worden vanmiddag vanavond door de computers boven het zuidwesten van het land berekend. Maar door een kleine afwijking in het luchtdrukveld zouden wij er ook mee te maken kunnen krijgen. Het is dus vandaag opnieuw afwachten hoe het weer zich zal ontwikkelen. Gisteren ben ik nog een leuke link tegen gekomen. Deze gaar over de vergeten tornado van 1 juni 1927 in de Achterhoek. Tot morgen  Johan Effing


  Al enkele dagen krijgen we bezoek van een postduif met een groene ring. Af en toe voeren we het hongerige dier met wat brood.

De Twentsche spreuk van deze week.
Zo de eerste schoers trekt , trekt ze den helen zomer.
Schoers = betekent onweer


Klik hier voor de maankalender
Nieuw in fotoboek. Plaatjes gemaakt in het Aboretum te De Lutte. (Gem. Losser)
Achter deze link een plekje waar basisscholen veel sites kunnen vinden voor de leerlingen.
Vakantie weerwegwijzer voor Losser.

Bezoek de klimaat pagina van de VPRO (Noorderlicht)
Surf via deze link naar Google Earth met radarplaatjes !!!!
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland.
Hier klikken voor het foto (bilder) forum van Wettercentrale.