Weercijfers van Dinsdag 16 September 2008

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2008-09-16  
 15.5  
 3.2  
 -0.1  
 10.9  
 droog  
 1.8  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 h
 7
 N
 1025
 1024
 55
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


We gaan hoogstwaarschijnlijk enkele grijze dagen tegemoet.

Losser 16 September 2008 08.13 uur.

Vandaag beginnen we aan de tweede helft van september waarvan we kunnen zeggen dat die hier toch wel erg zacht is verlopen. Het 24 uur gemiddelde van de temperatuur stond gisteren op 15.8 graden tegen normaal voor een hele september maand 13.6 graden. Deze vergelijking mag je eigenlijk niet gebruiken omdat het in de tweede helft van september natuurlijk frisser is dan in de eerste helft van september. Normaal gaat de temperatuur in de tweede helft van september flink onderuit. Dat gebeurd op het ogenblik weer. Maar de laatste jaren zijn er ook enkele zeer warme september maanden voorgekomen. Ik denk hierbij aan de jaren 1999 en 2006 en in mindere mate aan 2005 toen we nog vijf zomerse dagen beleefden. Gisteren kreeg ik een lang bericht binnen dat er in de Alpen op Skipistes alweer sneeuw is gevallen. Ze zijn daar voor het komende winterseizoen hoopvol gestemd en kijken hierbij zelfs naar het zuidelijke halfrond, waar de winter naar het schijnt, kouder is geweest dan normaal. Het is natuurlijk reclame maar dit keer wel leuk om te lezen.

Dieter en Hanna zetten toon voor komende winter

Pistes kleuren voor het eerst wit

15 september 2008 - Het afgelopen weekeinde zijn de hogere skipistes in Oostenrijk en Oost-Zwitserland voor het eerst wit gekleurd. Na een schitterende zomerse week met temperaturen tot 30ºC zorgden het Skandinavische hogedrukgebied Dieter en het lagedrukgebied Hanna voor een totale ommekeer. In de nacht van zaterdag op zondag daalde de sneeuwgrens naar 1100 meter en viel vooral boven 2000 meter een mooie dekkende sneeuwlaag.

Maandagochtend wekken de live webcambeelden uit onder meer Ischgl en Obertauern al weer echte zin in wintersport op. Dit terwijl zelfs de meeste gletsjerskigebieden dicht zijn voor onderhoud. Alleen op de gletsjers van Saas Fee en in Hintertux kan op dit moment geskied worden. Met deze eerste herkenbare winterinval zijn de perspectieven voor het komende skiseizoen veelbelovend.
Vierenhalve meter sneeuw
"Er zijn vele tekenen die wijzen op een perfecte winter", aldus Hajo Smit vaste weerman van www.sneeuwverwachting.nl . "Net als in 2007 beleven de skigebieden op het zuidelijk halfrond een recordwinter. In Turoa in Nieuw-Zeeland is met ruim vierenhalve meter sneeuw zelfs het absolute sneeuwrecord sinds het begin van de metingen met bijna een volle meter gebroken. Ook de skigebieden in Australië, Argentinië en Chili beleven weer een topseizoen."
Elfstedentocht
Afgelopen winter vormde Europa op het noordelijk halfrond een grote uitzondering. "Noord-Amerika, Canada, Rusland en China beleefden allemaal een opvallend koude winter met ongewoon veel sneeuwval", aldus Smit. "De huidige combinatie van koude oceaanstromingen en een extreem inactieve zon gaan vroeg of laat ook in West-Europa tot koude winters leiden. Onze elfstedentocht is nu ruim elf jaar geleden. Dat is precies de lengte van de zonnecyclus en dat betekent dat we er weer eentje mogen verwachten. Ga zelf maar na!"
Volop zon
De komende week blijft hogedrukgebied Dieter en zijn opvolger het weerbeeld bepalen. Bij ons schijnt de zon al volop en ook in de Alpen verdwijnen de wolken langzaam. Daarbij duiken de temperaturen een stukje onder de normale waarden. "Heb je dit weerbeeld in december of januari dan heb je geheid strenge tot zeer strenge vorst", aldus Smit. "In Oostenrijk wordt volgend weekeinde weer neerslag verwacht en ook dan zal het boven 1200 tot 1700 meter wit kleuren". Bron: http://www.sneeuwhoogte.nl/
We zullen zien of het ook een beetje wil uitkomen. Tot morgen Johan Effing

'Grafiek opwarming klimaat klopt wel'
http://www.volkskrant.nl/wetenschap/article1063196.ece/Grafiek_opwarming_klimaat_klopt_wel
Noordpool smelt niet volgens PVV
http://www.nu.nl/news/1744749/11/Noordpool_smelt_niet_volgens_PVV.html
Filmpje hurrican Ike op Youtube.
http://www.youtube.com/watch?v=03JU_ScZJtg 


Gevoelstemperatuur. Buienradar.
Laatste uren temperatuur verloop in Nederland. Buienradar.  
Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl
Klik hier ook voor de buienradar.
Weersvooruitzichten voor Losser (Weeronline)
Meteogram voor Losser 
Vakantie weerwegwijzer voor Losser.
Gegevens Weerstation Losser noord op Aweka.

Meer dan 6000 prachtige foto’s over het weer.
Fotoalbum Luchtvaartweerwaarnemers Schiphol (Peter de Vries)
Welcome to"Russia's Weatherserver" Server! 
Deutsche Wetter Fernsehen.
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland.

Zomerprogramma klootschieten 2008
Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties.
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstad  Radio. (Goor)

Klik hier voor de WeerOnline buienradar
Klik hier voor de actuele radarbeelden.

 

Het gas is ontstoken op Siberische Sakhalin.