Weercijfers van Donderdag 14 Mei 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-05-14  
 19  
 11.6  
 11.1  
 14.8  
 droog  
 1.5  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 11
 ENE
 1012
 1008
 47
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vandaag zou het nog droog kunnen blijven. Vanaf morgen grotere kans op enkele buien en iets frisser.

Losser 14 Mei 2009 08.23 uur.

Hoe moet ik vanmorgen beginnen. Het weer is aan het veranderen. Je krijgt neerslag kaartjes toegestuurd waarop staat hoeveel mm er hier naar beneden zou kunnen komen. Op de teller van de Internet site zie je dat er de afgelopen dagen verschillende keren is ingelogd uit Pakistan en Iran. Dat zijn landen die je niet zo vaak in de teller ziet staan. China komt de laatste tijd bijna elke dag voorbij. Je vraagt je dan af waar de belangstelling van die bezoekers naar uit gaat. In het afgelopen etmaal is er ruim 2400 keer op de site geklikt. Een record. Ook was er een  bericht bij van Bert de Jonge van het Sakhalineiland (oost SiberiŽ) dat er bij hem grote schommelingen in de temperatuur aan de gang zijn van 2 graden naar 24 graden. Je blijft dan met veel vragen zitten maar het is tegelijkertijd ontzettend boeiend wat er allemaal gebeurd.
Vanmorgen waren er op de neerslagradar boven Nederland twee buiengebieden te zien. Het meest westelijke boven het westen van het land trok naar het noorden en een ander kleiner gebied boven de Achterhoek verplaatste zich in oostelijke richting. Hier zouden we in de loop van de morgen een spat van mee kunnen krijgen. Het zou ook nog wel weer iets kunnen activeren als straks de zon gaat schijnen. Veel vragen vanmorgen, en het lijkt allemaal heel onvoorspelbaar te zijn nu het weer van de komende dagen in onze omgeving toch in een soort padstelling blijft. Maar we mogen toch aannemen en hopen dat we de komende dagen een paar flinke buien over ons heen krijgen. Want een echte westcirculatie met regen en wind lijkt er niet op gang te komen.
Het is nog ver weg, maar ik heb op de kaarten van gisteravond en ook vanmorgen weer voor de laatste decade van mei gezien dat er dan boven west Europa op nieuw een krachtige blokkade wordt berekend. Dit ligt dan helemaal in de lijn van de verwachtingen die sommige weerbureaus voor deze zomer verwachten.
Vooruit lopend hierop heb ik gistermiddag op een van de vochtigste plekjes van onze volkstuin enkele rijtjes met slabonen gepoot.

Vandaag de vierde IJsheilige Bonifatius de bekendste.

Tot morgen, Johan Effing

Meteogram voor Losser 
Vakantie weerwegwijzer voor Losser
Weersvooruitzichten voor Losser (Weeronline)
Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)
14 daagse weersverwachting Enschede   (site buienradar)
Berekening voor de lange termijn Losser   Noorse weerdienst (ECMWF)
Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste uren temperatuur verloop in Nederland. Buienradar  
Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   


Gegevens Weerstation Losser noord op Aweka.

Meer dan 6000 prachtige fotoís over het weer
Fotoalbum Luchtvaartweerwaarnemers Schiphol (Peter de Vries)
Welcome to"Russia's Weatherserver" Server! 
Deutsche Wetter Fernsehen.
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zevendagenverwachting voor Losser en omgeving

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.