Weercijfers van Donderdag 21 Mei 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-05-21  
 21.2  
 4.9  
 -0.5  
 14.3  
 droog  
 6.2  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 11
 NNE
 1014
 1012
 40
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


De kans op onweer vanmiddag vanavond is een heel stuk minder geworden. Naar het weekend toe fraai meiweer.

Losser 21 Mei 2009 07.54 uur.

Vanmorgen zal ik maar met het goede nieuws beginnen. De kansen op buien met onweer voor vanmiddag vanavond is een heel stuk minder geworden. Maar dit wel nog niet zeggen dat er vanmiddag hier en daar geen bui kan vallen. Mocht dit niet het geval zijn dan staat ons een prima dag te wachten. Weinig wind en een middag temperatuur die boven de twintig graden uitkomt.
Dit zou dan voor deze maand dan de achtste dag zijn met een maximum temperatuur boven 20 graden. Even een vergelijking met mei vorig jaar. Toen kwam de temperatuur op zeven dagen boven 25 graden uit en op 19 dagen boven 20 graden uit. Vorig jaar beleefden we een van de warmste meimaanden uit de Nederlandse weer geschiedenis. Het warmst was 1992 met 15.4 graden.
De koudste meimaand moeten we hier natuurlijk ook even noemen. Dit was de meimaand uit het jaar 1941 met een gemiddelde van 9.4 graden. Op 8 mei daalde toen het kwik naar -4.4 graden. Of mijn herinneringen uit deze meimaand afkomstig zijn dat bijna de hele aardappeloogst is stuk gevroren dat weet ik niet. Dagenlang heeft er toen een rottende geur boven de percelen met aardappelen gehangen. Dit is een van de weerbelevenissen waar ik geen datum bij kan vinden.
Of de dauwtrappers het vanmorgen rond half zeven het aan de oostelijke hemel ook de bijzon hebben gezien dat weet ik natuurlijk ook niet, maar er was vlak voor zonsopkomst in noordoostelijke richting een heldere bijzon zichtbaar. Een teken dat we hogerop met veel vocht in de atmosfeer te maken hebben. Dergelijke verschijnselen zijn vlak voor zonsopkomst erg zeldzaam.
Belangrijke veranderingen in het weer voor de komende dagen zijn er niet op komst. Het blijft ook in het weekend prachtige meiweer. Wat ik nog wel even wil noemen, dat het Amerikaanse weermodel de temperatuur maandag in de buurt van de 25 graden laat komen. Maar daags er na de temperatuur een flinke duikeling laat maken vergezeld van onweer. Tot morgen, Johan Effing

Het weer op Hemelvaart vanaf 1970

Leuk artikel MeteoConsult bestuurwisseling VWK

Meteogram voor Losser 
Vakantie weerwegwijzer voor Losser
Weersvooruitzichten voor Losser (Weeronline)
Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)
14 daagse weersverwachting Enschede   (site buienradar)
Berekening voor de lange termijn Losser   Noorse weerdienst (ECMWF)
Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste uren temperatuur verloop in Nederland. Buienradar  
Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   


Gegevens Weerstation Losser noord op Aweka.

Meer dan 6000 prachtige foto’s over het weer
Fotoalbum Luchtvaartweerwaarnemers Schiphol (Peter de Vries)
Welcome to"Russia's Weatherserver" Server! 
Deutsche Wetter Fernsehen.
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zevendagenverwachting voor Losser en omgeving

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.