Weercijfers van Donderdag 06 Augustus 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-08-06  
 28.5  
 15  
 13.6  
 22.9  
 droog  
 13.6  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 7
 no
 1021
 1019
 32
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vandaag en morgen warm tot zeer warm weer. Pas morgennacht kans op onweer?

Losser 6 Augustus 2009 07.58 uur.

Als staat er vanaf morgen of zaterdag een ander koeler weertype in de verwachtingen, maar ondanks deze verandering lijken we volgende week toch heel redelijk zomerweer tegemoet te gaan en schijnt er niet al te veel neerslag te gaan vallen. Volgens de weerkaarten die ik vanmorgen van de GFS heb gezien blijft de luchtdruk in onze omgeving aan de hoge kant. Dit hogedrukgebied lijkt volgens de berekeningen van de laatste run pas te verdwijnen als het eind van de Hondsdagen in zicht komt. Dan zitten we al halverwege de maand. Het zou met een beetje geluk best eens kunnen dat de temperatuur volgende week op enkele dagen hier langs de oostgrens zo tegen de 25 graden aan komt te liggen. Aan de Nederlandse kusten blijft het dan wat koeler omdat door de positie van het hogedrukgebied de wind van zee blijft waaien. Daar kan het dan ongeveer 18 a 20 graden worden. Best aardig weer voor een fikse strandwandeling lijk me.
Nu nog even iets heel anders. Ook tijdens deze vakantie weken is het aantal bezoekers aan deze site prima op peil gebleven. Elke dag komt de teller bijna boven de duizend uit. Het totaal aantal hits op de site is enkele weken gelden al de twee en half miljoen gepasseerd. Ook komen er geregeld vragen binnen en het aantal fotos dat ik binnen krijg dat stijgt nog steeds. Voorlopig ga ik met elke morgen nog door om hier een varhaaltje te schrijven nog even door. Allemaal bedankt voor de bezoekjes aan deze site en de leuke fotos. Er zou best een bericht tussen kunnen zitten die geen reactie heeft ontvangen.
In de media ik heb ik de laatste dagen tevergeefs gezocht naar berichten over de verzengende hittegolf die vorige week Marokko heeft getroffen waar La Palma ook wat van mee heeft gekregen en daar zware bosbranden heeft veroorzaakt en die wel uitgebreid in het nieuws zijn geweest. Wie de maxima van de Marokaanse havenplaats Agadier eens wil bekijken die kan hier klikken.
Fijne dag en tot morgen. Johan Effing

Klik hier voor de leuke plaat die ik gisteravond heb gemaakt aan de Drielandweg in de gemeente Losser

Sommigen kunnen toch wel heel mooi programmeren

Bosbranden Canada

Warme 2e helft van 2009 ?

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Buienradar Weeroline    Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.