Weercijfers van Zondag 09 Augustus 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-08-09  
 19.7  
 15.4  
 14.2  
 17.3  
 1.7  
 regen  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 zonloos
 5
 noord
 1020
 1019
 84
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Ook vandaag langs de oostgrens nog veel bewolking waaruit af en toe wat regen valt. (13.20 uur)

Losser 9 Augustus 2009 08.21 uur.

Gisteren zijn er denk ik niet veel ouderen geweest die het niet erg vonden dat de weersverwachting niet helemaal uitkwam. Het was met 19 graden heel wat aangenamer dan met de ruim 31 graden van vrijdag. Op wat lichte motregen is het tegen de verwachting in hier langs de oostgrens meest droog gebleven. Ondanks dat we ons dicht bij het overgangsgebied lagen tussen de zeer warme lucht boven Duitsland en de koele aan de west zijde van het langgerekte noord zuid liggende front. Ook vanmorgen lagen we nog steeds onder deze bewolking maar regen is hieruit ook de afgelopen nacht ook al niet meer gevallen. Omdat het front boven Duitsland zich maar weinig verplaatst heeft de zon het ook vandaag erg moeilijk en we zullen toch niet het fenomeen toch gaan beleven van twee zonloze dagen achter elkaar in augustus.
De 20 graden die hier gisteren niet werd gehaald zullen we denk ik vandaag wel weer op het scherm zien verschijnen. Als het een beetje mee zit kunnen we de heel volgende week maxima verwachten van 20 graden of iets meer. Erg actief weer lijkt er deze week niet op ons af te komen. Het doet op het eerste gezicht een beetje saai aan. Voor actief weer moeten we naar Zuid Europa Spanje zuid Frankrijk en naar het Alpengebied. Maar dit is daar maar tijdelijk. Ook aan het warme weer in het noorden van ScandinaviŽ komt een eind.
Gisteravond liet men in het journaal zien dat hier en daar in Nederland toch nog last heeft van droogte. Hier langs de oostgrens is dat niet het geval. De jaarsom is hier opgelopen naar 525 mm . En de zomersom normaal 202 mm staat nu op 266 mm
Misschien dat iemand het kaartje op de KNMI site kan vinden met de jaarsom vanaf 1 januari voor alle Nederlandse stations. Kon het vanmorgen niet zo snel te pakken krijgen. Tot morgen, Johan Effing

Nog niet extreemkoud op Sovjet basis Vostok zuidpoolgebied

Het weer in Azerbeidzjan tegenstander FC Twente zeven dagen vooruit.

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Buienradar Weeroline    Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.