Weercijfers van Woensdag 19 Augustus 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-08-19  
 29.8  
 14.4  
 11.8  
 21.2  
 droog  
 11.6  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 6
 zzo
 1021
 1021
 29
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Warm tot zeer warm weer, morgenmiddag of avond gevolgt door onweer.

Losser 19 Augustus 2009 08.26 uur.

Gisteravond rond half zeven is de wind hier naar het zuidoosten omgegaan. Je zou kunnen zeggen dat dit de eerste tekenen waren dat de aanvoer van zeer warme lucht op gang kwam. Daar om heb ik vanmorgen even naar de maxima van zuidoost Frankrijk gekeken. Op geen enkel station heb ik in Spanje of Frankrijk  40 graden zien staan
In de winter als er met een oostelijke stroming zeer koude lucht wordt aangevoerd noemen we dit met een populair woord wel eens  trantsportkou. Voor een zeer warme zuidoostelijke hebben we in Nederland geen populaire naam. Trantsport warmte of trantsport hitte ligt toch niet zo mooi in het gehoor.

Gistermiddag heb ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens een wandeling gemaakt door de binnen stad van Enschede. Daar kwam ik enkele enkele supporters van FC Twente tegen, deze maakten zich nogal zorgen over morgenavond als FC Twente een belangrijke wedstrijd gaat spelen tegen FC Qarabagh uit Azerbeidzjan. Het zou best eens kunnen dat dan het aangekondigde koufront met onweer dan net over het oosten van het land zou kunnen liggen dat hier dan een eind gaat maken aan enkele zeer warme dagen. Mocht de zeer warme lucht wat later uit het land worden verdreven dan zijn de spelers uit Azerbeidzjan toch wel in het voordeel. Omdat in Azerbeidzjan de maxima in de zomer veel hoger liggen dan hier. Het is te hopen voor de spelers en toeschouwers dat het onweer zich niet gaat ontlasten tijdens de wedstrijd boven de Grolschveste.

De minima voor de komende nacht (tropennachten) zijn flink naar beneden bij gesteld. Alle minimum temperaturen van 20 graden of meer van weerstation Losser heb ik gisteren in een bestandje gezet dat hieronder te zien is. Tot morgen, Johan Effing

Het weer in Azerbeidzjan tegenstander FC Twente zeven dagen vooruit.

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Buienradar Weeroline    Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.