Weercijfers van Maandag 24 Augustus 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-08-24  
 28  
 13.2  
 12  
 19.9  
 droog  
 11.8  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 9
 oost
 1015
 1013
 31
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vandaag zonnig droog en warm. Vannacht maar ook morgen zou er een bui kunnen vallen. De maxima blijven de hele week boven 20 graden uitkomen.

Losser 24 Augustus 2009 08.18 uur.

Gisteren daalde voor de tweede achtereenvolgende dag de luchtvochtigheid naar 27% Dit zijn zeer lage waarde voor augustus. Daardoor kwamen de dauwpunten gisterenmiddag op bijzonder lage waarden uit en lag gistermiddag tegen vieren op maar 6 graden boven nul. De huid kan bij een temperatuur van boven 25 graden dan nog behoorlijk fris aanvoelen als je als het iets waait. De huid fungeert, vooral als je transpireert, al een natte bol thermometer omdat de verdamping dan heel erg groot is.
Sinds 9 augustus is er maar 8 mm neerslag naar beneden gekomen. In de natuur zijn hier en daar al  sporen van  droogte te zien. Welke door de zeer lage luchtvochtigheid van de laatste dagen nog wordt verstekt. Gistermorgen werden er door de computers in onze omgeving voor morgen flinke hoeveelheden neerslag berekend maar dit was gisteravond en vanmorgen flink naar beneden bijgesteld. We moeten dus maar afwachten of de neerslag die morgen vooral vlak over de oostgrens wordt berekend, nog enkel mm van meekrijgen.
Vandaag vrijwel zeker 30e zomerse dag van dit jaar. Voor het jaar 2000 waren 18 van deze dagen normaal in een jaar. Vanmorgen heb ik nog even gekeken naar de  gemiddelde temperatuur van deze zomer die bedroeg tot gisteren 17.1 graden. Normaal was dit 16.2 graden we zitten er dus een heel eind boven. Gisteren was uit gesprekken over het weer te horen die ik hier en daar opving dat het publuk dit toch wel een goede zomer vindt al viel het in juli een beetje tegen.
De zomer lijkt het grootse deel van deze week nog bij ons te blijven. Of de restanten van de oude tropische storm Bill die in de tweede helft van de week op de Europese weerkaarten verschijnt daar verandering in gaat brengen dat moeten we maar afwachten. Tot morgen, Johan Effing

http://www.sniezka.karpacz.pl/index.php?lang=3&menu1=1&menu2=1

Het weer in Azerbeidzjan tegenstander FC Twente zeven dagen vooruit.

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Buienradar Weeroline    Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.