Weercijfers van Donderdag 27 Augustus 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-08-27  
 25.1  
 11.6  
 8.8  
 20  
 droog  
 7.1  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 11
 zzw
 1015
 1015
 45
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vrij warm weer, maar uit de bewolking zou een spat regen kunnen vallen. Morgen en in het weekend iets frisser maar geen regen van betekenis.

Losser 27 Augustus 2009 08.20 uur.

Gisteren en ook vanmorgen ben ik weer verschillende dingen tegen gekomen die in het Internet tijd perk een weerhobby zo ongemeen boeiend maken. Zo was ik gisteren op de Russische site Gismeteo aan het surfen toen ik een bericht met een plaatje zag staan dat in het verre noordoosten van Rusland al had gesneeuwd. Heb het bericht in een word bestand gezet. Of het ook voor iedereen leesbaar is dat weet ik niet . Want ik heb het Russisch met Google translate omgezet naar het Nederlands. Op deze animatie van Russische weerkaartjes is te zien hoe die zeer koude luchtbel die daar de sneeuw veroorzaakt voor de kust van noord SiberiŽ zijn rondjes draait. Graag ontvang ik even een berichtje van een van de lezers of dit allemaal goed te volgen is. En dat de links goed werken.
Vanmorgen toen ik wat frisse lucht hapte voor het schrijven van dit weerpraatje zag ik, hoe onder een cumulus wolk van die prachtige valstrepen te zien waren die prachtig door de zon werden beschenen. Een teken dat er toch wel wat onstabiliteit in de lucht aanwezig is. Maar de neerslag die daar uitvalt, zal het aardoppervlak wel niet bereiken. Een verschijnsel dat we de laatste weken vaker hebben gezien. Omdat de atmosfeer te droog is om uit te regen. Klik hier voor de foto.
Gistermiddag tijdens een van mijn middag fietstochten zag ik dat de droogte van de laatste tijd en de hitte van vorige week donderdag flinke sporen hebben achter laten in de natuur. Volgens de berekeningen en de verschillende weerdiensten zou er de komende dagen wat regen kunnen gaan vallen. Maar de ervaring leert, dat dit in droge periode zoals we die nu beleven wel eens tegen kan vallen. Dat het volgende week dinsdag bij de start van september erg warm zal worden staat nog steeds in de verwachtingen.
Tenslotte nog een bericht uit het Teuteburgerwald dat daar de beukennootjes helemaal bruin zijn van de droogte. Er is daar vanaf 1 april maar 262 mm neerslag tegen normaal 405 mm . Deze maand is daar nogmaar 15.5 mm gevallen.Tot morgen, Johan Effing

Prachtige onweersbuien boven de Ardesche. Bron: Weerwoord 

Wedstrijdzondagen en aanvangstijden teams Vooruit Losser competitie 2009-2010 (klootschieten)

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Buienradar Weeroline    Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.