Weercijfers van Woensdag 16 September 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-09-16  
 18.9  
 10.5  
 9.7  
 15  
 0.2  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 1.1
 helder
 10
 N
 1019
 1018
 69

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Geleidelijk vanuit het noordoosten uit enkele opklaringen en temperatuur oplopend naar 20 graden aan het eind van de middag.

Losser 16 September 2009 07.46 uur.

Gisterenavond dacht ik nog, moet toch ook wel eens een keer een paar woorden schrijven wat er de komende jaren politiek gezien allemaal op ons afkomt. Ik heb toch maar besloten om het niet te doen. Laten we hier niet over geld praten en het gewoon zuiver houden. Als ik zoveel moet inleveren op mijn oude dag en geen middelen heb om mijn hobby voort te zetten en niet meer genoeg te eten heb dan zien jullie dit wel voorbijkomen.
Het weer was gisteren al net zo somber als alle berichten uit Den Haag. Het regende hier een groot deel van de dag en bij de avond aftapping kon ik ruim 14 mm bij het september totaal optellen dat nu is opgelopen naar bijna 35 mm .

Het was gisteren een zeer bijzondere weersituatie dat een vrij smalle neerslagzone precies in zijn verlengde over onze streek trok. En ook nog precies boven Losser het actiefst was. In het noorden van de provincie kwam geen druppel naar beneden en ook naar het zuiden toe viel veel minder. Ondanks dat het weer de komende dagen sterk opknapt komt er niet veel verandering luchtdrukverdeling. De luchtdruk gaat na het wegtrekken van de regenstoring opnieuw omhoog en komt tijdelijk met zijn zwaartepunt boven ScandinaviŽ terecht. Later breiden de drukstijgingen zich uit naar centraal Europa en hierdoor gaan we een wat langere periode met mooi nazomerweer tegemoet. 
Over deze bonus kunnen we met de hulp van de techniek ook al weer overheen kijken want ik heb vanmorgen op enkele kaarten gezien dat de luchtdruk boven Groenland sterk omhoog gaat. En ik heb in enkele berekeningen aan het eind van de maand gezien dat de temperatuur op het 500 Mb vlak tot Ė 25 graden onderuit gaat. Dit zijn toch signalen dat we op lange termijn dan het echte herfstweer tegemoet gaan. Dit gaan we de komende dagen maar eens mooi volgen. Het is natuurlijk nog helemaal niet zeker of dit ook uitkomt. Eerst nog maar eens van het fijne nazomerweer genieten dat in het verschiet ligt. Tot morgen, Johan Effing

Waterhoos boven de Italiaanse kust wateren

Eerst nog veel neerslag in het Middellandse zeegebied  (Rusl.)

Neerslag hoeveelheden laatste 24 uur Middellandse zeegebied

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Buienradar Weeroline    Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.