Weercijfers van Donderdag 17 September 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-09-17  
 17.9  
 5.6  
 2.1  
 11.6  
 droog  
 9.4  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 9
 N
 1021
 1020
 51
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vrij zonnig september weer met boven normale maxima dat enkele dagen kan voortduren.

Losser 17 September 2009 07.43 uur.

Echt vlotten met de temperatuur wil het de laatste dagen niet. De 20 graden werd ook gisteren niet gehaald. De bewolking was toch wat hardnekkiger dan ik had gedacht. Pas in de late namiddag werd het helder maar toen kon de zon haar invloed niet meer doen gelden. De afgelopen nacht bleef het ook helder en daardoor ging vooral op het platteland de temperatuur flink onderuit. Berichten over de eerste grondvorst van dit najaar hebben me nog niet bereikt. De Vliegbasis meldde vanmorgen een graad of zeven op normale waarnemingshoogte. Aan de grond werd het er 4 graden. Hier in de bebouwde kom zakte het minimum niet verder dan tot 8.3 graden.
Omdat er vandaag meer zon wordt verwacht zou de temperatuur vandaag wel tot boven 20 graden kunnen oplopen. Ook morgen en overmorgen worden waarschijnlijk maxima bereikt van 20 graden of nog iets hoger. Bepalend blijft voorlopig hoge druk ten noorden van ons. De slecht weergebieden blijven op flinke afstand en komen niet verder dan midden Duitsland en het noorden van Frankrijk.
In deze situatie komt de eerste dagen niet veel verandering. We gaan dus enkele mooie najaarsdagen tegemoet. Maar zo warm als in 1999 en 2006 wordt het niet meer toen steeg het kwik in de bebouwde kom van Losser nog naar 30 graden. Op deze link zijn deze temperaturen te vinden.
Gisteren zijn er op het weerwoord forum nogal wat berichten voorbij gekomen over de toestand van het ijs op de noordelijke ijszee. Welke temperaturen daar voor deze tijd van het jaar normaal zijn dat weet ik niet. Je kunt via de GFS kaarten van het poolgebied zien dat het daar nu al streng is gaan vriezen. Ik denk zelfs, dat het daar nu al heel een stuk kouder is dan vorig jaar om deze tijd. De winterliefhebbers onder ons kunnen dus met een rustig hart de winter van 2009 2010 op zich af laten komen. Tot morgen, Johan Effing

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Buienradar Weeroline    Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.