Weercijfers van Woensdag 23 September 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-09-23  
 20.1  
 11.7  
 10.8  
 15.2  
 droog  
 2.5  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 8
 SSW
 1024
 1024
 57
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Meer bewolking dan gisteren en kans op wat heel lichte regen.

Losser 23 September 2009 08.09 uur.

Maakte ik gisteren melding van een intens lage temperaturen -42 graden op het bergstation Summit op de Groenlandse ijskap. Dit is kennelijk ook anderen opgevallen die elke dag op het Internet surfen op zoek zijn naar bijzondere weersverschijnselen elders op onze aardbol. Via het Belgische weerforum vond ik het adres van dit Groenlandse bergstation. Wie wil weten wat voor wetenschappelijk onderzoek daar wordt verricht die kan hier klikken. Vanmorgen kwamen hier zelfs enkele fotoís binnen van een meteoroloog die over de Groenlandse ijskap is gevlogen en meent zelfs enkele zoetwatermeren te hebben gezien die het gevolg zijn van het warmer worden van het klimaat.
Door Google translate te gebruiken kwam ik er achter dat in enkele streken van oost SiberiŽ in de Baikal regio voor de tijd van het jaar bijzonder veel sneeuw is gevallen. Er werd schade aangericht aan telefoon verbindingen. Daar wordt zelfs de oogst door bedreigd  Als men hier klikt, is de pagina te bekijken. Om te lezen wat daar gebeurd, natuurlijk wel Google translate gebruiken.
Gisteren de 106e warme dag van 2009 Hierdoor is 2009 wat het aantal warme dagen aangaat gestegen naar een zesde plaats. Ook de zon lijkt deze maand ook overuren te gaan maken want na gisteren was het aantal uren zon voor september al bijna bij normaal aangekomen.
Deze week en ook het weekend lijkt er nog redelijk weer aan te komen met temperaturen die normaal zijn voor de tijd van het jaar. Maar na het weekend lijkt er toch een kentering aan te komen. Depressies komen dichterbij met regen en veel wind. Op de GFS site kwam ik vanmorgen zelfs een kaartje tegen met een diepe stormdepressie boven de Noordzee. Het een en ander zal denk ik wel te maken hebben met de intens lage temperaturen die de laatste dagen op Groenland zijn gemeten en de hogedruk gebieden die daar volgende week worden berekend. Tot morgen, Johan Effing
 

Stofstorm AustraliŽ video. ( Bron: VWK Web)

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser  Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.