Weercijfers van Zondag 18 Oktober 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-10-18  
 11.8  
 -2.5  
 -5.1  
 5.2  
 droog  
 6  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 4
 N
 1024
 1021
 54
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Mooi en rustig oktober weer zoals het dat wel vaker is met de Gerhardus processie in Overdinkel.

Losser 18 Oktober 2009 08.31 uur.

Keurig zoals werd verwacht is de temperatuur in een strook langs de oostgrens van Nederland de afgelopen nacht weer tot onder het vriespunt gedaald. Voor de vierde keer deze maand zien de daken van de overburen er berijpt uit. Op klomphoogte heeft het nu op de Vliegbasis voor de negende of tien keer deze maand iets gevroren. Vanmorgen tegen 8 uur stond de thermometer van mijn weerstation op +0.6 graden maar op de Vliegbasis Twente was de temperatuur de gedaald tot -2 graden en aan de grond tot ruim -4 graden.
Hierop volgt vandaag een redelijke oktoberdag. Het blijft droog en maar er kan door de opwarming van de atmosfeer wat bewolking ontstaan maar ik verwacht niet dat deze het buienstadium zal bereiken. Na vandaag gaat de wind om naar zuidelijk tot oostelijke richtingen om en komen we onder invloed van een groot lagedrukgebied ten westen van de Britse eilanden en hoge barometerstanden boven het continent. In deze stroming lijkt de zon het moeilijk te krijgen. De mooie heldere schone lucht wordt dan vervangen door verontreinigde lucht van het vasteland. Het weer wordt er dus niet gezonder op.
Vanmorgen heb ik weer een groet ontvangen van Bert de Jonge uit het verre Sakhalin schiereiland voor de kust van oost SiberiŽ. Hij gaat daar weer voor enkele weken aan het werk en is nu het tijdsverschil aan het wegwerken. Echt winteren, doet het er nog niet. Maar dit zal de komende weken wel anders worden. Als koude lucht uit het binnenland van SiberiŽ het schiereiland bereikt. Bert heeft nu een weerstation meegenomen uit Nederland zodat het daar de komst van de Siberische winter op kan gaan volgen. Vorig jaar was Bert in Losser met zijn vrouw even in Losser. Toen heb ik van zijn laptop een groot aantal plaatjes gekregen die hij daar heeft gemaakt. Door op deze link te klikken komen ze te voorschijn. Van vorstverlet of onwerkbaar weer hebben ze in Rusland nog nooit gehoord. Tot slot voor ieder een de groeten van Bert van het verre Sakhalin eiland. Fijne zondag en tot morgen, Johan Effing

Goede relatie tussen Meteo Consult en de VWK 

Duitse lange termijn prognose

Weersverwachtingen Tiraspol MoldaviŽ waar FC Twente gaat voetballen
(
Nadat deze link zich heeft geopend op het blad even het dichtstbijzijnde weerstation opzoeken!)


 

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser  Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.