Weercijfers van Zaterdag 24 Oktober 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-10-24  
 13.3  
 7.6  
 5.4  
 11  
 0.5  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 1.5
 helder
 9
 S
 1016
 1010
 81

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Goed weekend weer met vanmiddag waarschijnlijk enige tijd wat regen.

Losser 24 Oktober 2009 08.22 uur.

Vandaag is weer rustig in Huize Effing, nadat we de beide kleinzoons twee dagen over de vloer hebben gehad. Je moet dan meestal een van de beide computers opnieuw inregelen maar gezelligheid is dan wel troef.  Het meeste dat me hierbij opvalt als de TV en de twee computers tegelijk aan het kabelnet hangen dat de snelheid waarmee je op het net kunt surfen toch wel een heel stuk minder wordt. Maar het is toch nog altijd vele malen sneller dan een tien twaalf jaar geleden toen we nog via de telefoonkabel het net opgingen.
Gisteren heerlijk weer. En eindelijk kwamen de verwachtingen weer eens uit. De middagtemperatuur liep bij veel zon op naar14.4 graden. Dat is toch nog altijd een graad of drie boven normaal. Vanmorgen een vrij goot verschil in temperatuur op korte afstand. Op de vliegbasis een temperatuur om 07.00 uur 8 graden. Op zelfde moment hier in Losser 5.3 graden waarbij ik ook mist heb gezien. Dit moet ik toch wel even melden want zulke opmerkelijk locale verschillen wordt lang niet door iedereen opgemerkt.
De dag van vandaag lijkt hier prima te gaan beginnen met veel zon. Als tenminste het weerbeeld zo blijft al op dit moment volkomen helder. Dan zouden we een prachtige zaterdag ochtend tegemoet kunnen gaan. In de tweede helft van de middag kan er wat regen gaan vallen. Morgen lijken we een prachtige dag te krijgen met flink wat zon. In de zachte lucht waarin wij ons nu bevinden zou de temperatuur zou dan wel eens kunnen oplopen tot 15 a 16 graden of iets meer. Het is misschien wel leuk om even te vermelden dat op 22 oktober 2000 het kwik hier nog is opgelopen 19.8 graden en op 25 oktober 1934 naar 18.9 graden. Oktober 2009 lijkt niet in te zijn voor dagrecords. Het is toch wel enigszins een saaie maand. Je kunt dit ook zien aan de bezoekers aantallen van de Internet site, het loopt dan sterk terug.
In de modellen voor de langere termijn zitten nog steeds veel onzekerheden en zien er bij elke run weer anders uit. Hier zullen we daarom maar niet al te veel aandacht aan schenken. We gaan morgen gewoon verder. Daarom tot morgen Johan Effing
 

Verdwijnt de boer van de akker , worden jager en hond wakker.

Helderste foto's van sprites in kleur tot nu toe 
(de bliksem slaat naar boven in plaats van naar beneden)

Lange termijn forcast Moskou 45 dagen vooruit

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser  Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

test