Weercijfers van Zondag 25 Oktober 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-10-25  
 15.7  
 10.8  
 10.1  
 12.9  
 2.3  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 3.1
 helder
 10
 SSW
 1014
 1013
 72

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Droog en zeer zacht weer met nu en dan wat zon. Morgen kleine kans op een bui.

Losser 25 Oktober 2009 07.59 uur.

Met het wisselen van de zomertijd naar de wintertijd lijkt er een periode aan te breken met temperaturen van boven normaal. Tot gisteren is oktober aan de koele kant verlopen. Deze zachte periode hebben we al dagen lang min of meer aan zien komen. Maar iedere keer kruiste daar ook een koude variant daar rond het volgende weekend doorheen. Deze optie kunnen we nu denk ik nu wel laten vallen. Vooral in het midden van de week komt de middag temperatuur net als vandaag misschien wel even boven 15 graden uit. In deze zachte zuidwestelijk stroming trekken zwakke fronten mee die af en wat regen of motregen kunnen brengen. Net als de afgelopen nacht toen er toch nog weer 2.3 mm naar beneden kwam hierdoor is de oktobersom opgelopen naar 75.8 mm .
Ondanks alle sombere berichten over het over het warmer worden van het klimaat bouwt zich ook dit najaar boven de Siberische laagvlakte een geweldig bastion op van zeer koude lucht. Elke winterliefhebber zou er van watertanden wat er bijvoorbeeld op dit kaartje van 31 oktober te zien is.
Het wordt de komende winter zo langzamerhand wel eens tijd dat de alle dubbeltjes een weer eens de goede kant opvallen. En dat we hier weer eens te maken krijgen met echte transportkou vanuit het oosten. De laatste keer dat dit gebeurde was in de winter van 1996- 1997 Qua lengte en strengheid staat deze koudegolf zelfs op de derde plaats in onze klimaatgeschiedenis. De temperatuur bleef toen hier langs de oostgrens 22 dagen aan een stuk onder nul. Deze lengte werd alleen overtroffen in de januari en februari 1947 Toen Europa aan de wederopbouw begon. In 23 dagen de temperatuur niet boven nul uit. Het wachten is op, wanneer de Russische Beer hier weer eens op vakantie komt. De koudegolf van de laatste Elfstedenwinter heeft in ieder geval geleerd dat echte koudegolven zich ook in de nieuwe klimaat  tijd willen voordoen. Tot morgen, Johan Effing

Helderste foto's van sprites in kleur tot nu toe 
(de bliksem slaat naar boven in plaats van naar beneden)

Lange termijn forcast Moskou 45 dagen vooruit

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser  Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

test