Weercijfers van Dinsdag 27 Oktober 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-10-27  
 12.9  
 5.6  
 3.4  
 10.5  
 1.7  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 0.1
 helder
 6
 WSW
 1022
 1023
 81

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Zeer zacht en vriendelijk oktober weer.

Losser 27 Oktober 2009 08.04 uur.

Je moet na het ingaan van de wintertijd er altijd weer even aan wennen dat de neerslag die er na zeven uur in de avond valt bij de volgende dag moet optellen. Tenminste als je nog op de ouderwetse manier meet met een  Helmann regenmeter. De automatische weerstations die bij de weeramateurs en de officiŽle weerstations achter de computer hangen die meten al lang van 0 tot 24 uur. Het meten van de neerslag tijdens de zomertijd van 20.00 tot 20.00 uur is een van de richtlijnen van het VWK die al sinds de oprichting van het VWK al bestaat. Er zijn wel geluiden binnen het VWK om dit aan te gaan passen. Maar ik denk niet, een enkele fanatieke weeramateur uitgezonderd, die om middernacht nog even een neerslag meting gaat doen. Tenminste ik zou het niet doen want van nature ben ik toch iemand die graag vroeg onder wol kruipt. De ochtenden zijn voor mij het mooiste gedeelte van de dag. Krantje lezen, weerkaarten en mailtjes bekijken, naar de regionale weerman luisteren en dan een stukje schrijven zoals ik dit al jaren pleeg te doen .
Sinds gisteravond zeven uur is er toch nog weer 1.7 mm naar beneden gekomen. Het oktober totaal is nu opgelopen naar 78.4 mm . Deze maand is er tot nu toe op 19 dagen een meetbare hoeveelheid neerslag gevallen. Normaal gebeurt dit in oktober op 18 dagen.

Bij de grote Nederlandse weersites lijkt er geen plaats te zijn voor tekeningen van kinderen die aan het weer gerelateerd zijn. Die willen alleen maar graag gratis fotoís hebben om hun sites er mee te verfraaien en aantrekkelijk te maken. Enige tijd geleden kwam ik toch een site tegen met tekeningen van kinderen die aan het weer gerelateerd zijn. Al u hier klikt komen deze tekeningen van kinderen te voorschijn. Maar dan moet u wel even Google translate inschakelen want de tekst die er bij staat is in het Russisch. De moeder van het kind die de tekening heeft gemaakt die vandaag op deze site staat heb ik een groet gestuurd vanuit Losser. Ben benieuwd of er nog een reactie op komt. Mocht ze er op reageren dan zal ik U dat Laten weten. De reden dat ik dit heb gedaan dat het in oktober toch een beetje komkommertijd is in het weer. Misschien dat er de volgende week wat gaat veranderen. Want vanmorgen zagen we op de weerkaarten de ontwikkeling va een groot lagedrukgebied boven ScandinaviŽ. Tot morgen, Johan Effing  

Zo verloopt de winter van 2009 volgens de Russen

In Rusland al meer dan 30 graden vorst

Voorlopige winterverwachting Noorse weerdienst

Verschillende gesproken winterverwachtingen op YouTube  (Bron: Weerwoord)

Klik hier voor grote site met wolkenfotoís

Helderste foto's van sprites in kleur tot nu toe 
(de bliksem slaat naar boven in plaats van naar beneden)

Lange termijn forcast Moskou 45 dagen vooruit

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser  Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.