Weercijfers van Zondag 29 November 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-11-29  
 11.7  
 8.4  
 7.5  
 9.9  
 5.5  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 0.2
 helder
 13
 S
 996
 995
 65

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Een meevallende zachte dag met slechts hier en daar wat lichte regen of motregen.

Losser 29 November 2009 09.07 uur.

Vanmorgen twijfelde ik even zal ik nu wel of niet de gang naar de regenmeter maken. Maar wat schetst mijn verbazing er was in de donkere uurtjes weer ruim 5 mm naar beneden gekomen. Daardoor is de neerslagsom nu opgelopen naar ruim 105 mm . November komt daardoor in de top vijftien van nat november maanden terecht. Morgenavond kunnen we dan misschien terug kijken op een heel merkwaardige november maand. Te nat. Veel te weinig zon en misschien wel record zacht. Ook weer eens een sneeuwloze maand terwijl er normaal op drie dagen wat vlokken naar beneden moeten komen.
De kans op winterweer lijkt in de eerste helft van december klein te blijven. Er zijn wel wat winterse ontwikkelingen te zien in Noord Europa. Maar deze lijken niet door te zetten. In de Russische Marine stad Archangel donderdag en vrijdag bijna 20 graden vorst vanochtend was het daar alweer boven nul. Voorlopig lijkt het dan niets te worden met de winter in Europa.
Gisteren een prachtige dag gehad op het KNMI waar Jan Buisman op humoristische een voordracht verzorgde over de geschiedenis van Nederland en zijn boeken Duizend jaar weer, wind en water in de Lage Landen. Jan vertelde dat deel 6 hoogstwaarschijnlijk volgend jaar zal uitkomen. Jan die al bijna vanaf de oprichting van het VWK begin jaren zeventig lid is van onze club vertelde dat een weerhobby helemaal niet duur hoeft te zijn. Als s’morgens wakker wordt en je schuift de gordijnen van je slaapkamerraam opzij dan ben je al met de hobby bezig en het kost helemaal niets. Een eenvoudige thermometer en een regenmeter die kan iedereen wel betalen. Het waren opmerkingen de iedereen in de Buys Balllot zaal deed bulderen van het lachen. Geen spoor van vermoeidheid bij deze 86 jarige die een bijna niet voor te stellen kennis heeft opgebouwd over de geschiedenis van Europa.  Vooral de Tweede wereldoorlog lijkt hem nog vers in het geheugen te liggen. Ik heb van hem het e-mailadres gekregen zodat we nu ook digitaal contact met elkaar kunnen maken. Want als tegen hem zegt dat je uit Losser komt begint Jan direct over het Dagboek van Aleida Leurink.
Gisteren zijn er nog wat plaatjes binnengekomen over de zware hagelbui met onweer die over onze omgeving is getrokken. Heb de mailtjes maar in zijn geheel op de site gezet. Misschien zijn dan ook de foto’s te zien.  Hier een van de berichten met plaatjes.Tot morgen, Johan Effing

Verwachting voor Winter 2009/10  ( Met Office)

Temperatuur oceaan 3,5 miljard jaar geleden ‘slechts’ 40°C  ( Bron: Kennislink)

Opnieuw bijzonder veel regen in Saoedi-Arabië (Bron: Meteonovostie Rusl.)

Ook in Nieuw Zeeland vraagtekens bij klimaatreeksen

Leefruimte Russische Beer wordt steeds kleiner. Russische weerkaarten animatie.

Sneeuwsituatie 25 November 2005

Het is weer tijd voor een leuk filmpje met Sinterklaas!!  

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser  Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.