Weercijfers van Donderdag 03 December 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-12-03  
 11.4  
 5.9  
 5.5  
 8.4  
 5.1  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 0.2
 helder
 13
 SSE
 1001
 997
 72

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Zeer zacht voor de tijd van het jaar en kans op een bui.

Losser 3 December 2009 08.04 uur.

Nu de winter voorlopig voor West Europa in de wachtkamer blijft zitten en achter de Oeral op een kans wacht uit te breken naar ons gebied moeten we ons maar richten op de verwachtingen voor de korte termijn. Het ziet er voor de winterhaters dus bijzonder goed uit. Vanmorgen zag ik op het weerwoord forum de opmerking staan, van haal de korte broek maar weer uit de kast. Meestal kun je op de stemming op het forum al merken wat er staat te gebeuren. Dan hoef je het rondje langs weerkaarten eigenlijk niet meer te maken. Vooral in de loop van de volgende week als de berekeningen een beetje willen uitkomen, lijken de maxima weer behoorlijk boven 10 graden uit te komen. Wat me vanmorgen vooral opviel dat is het aantal zonloze dagen dat er op ons af lijkt te komen. Vanmorgen heb in de berekeningen zelfs vier van die dagen achter elkaar geteld. Normaal komen er in een december maand 17 van deze zonloze dagen voor. We gaan dus weer een heel trieste periode met donker weer tegemoet.
De afgelopen nacht is er met veel bewolking en vergezeld van enkel mm regen opnieuw zeer zachte lucht ons land binnengestroomd. Het zou me dan ook niet verbazen dat de temperatuur vanmiddag in de buurt van tien graden terecht komt. De komende dagen krijgen we beurtelings zeer zachte en dan weer in wat minder zachte lucht over ons heen. Zacht weer gaat in december bijna altijd gepaard met veel bewolking en regen. Veel goeds lijkt er dan ook niet op ons af te komen. Morgen misschien een uitzondering dan het lijkt dan droog te blijven.
Vanmorgen van Bert de Jonge uit Sakhalin enkele plaatjes ontvangen. Met het weer daar lijkt niet zo veel aan de hand te zijn. Het vriest er overdag 10 graden en in de nachten 20 graden. Van collega’s had hij wel gehoord dat eer 400 km noordelijker waar hij de vorige jaar werkte een zware sneeuwstorm heeft gewoed. Het schijnt dat hij weerkundig gezien nu op een  gunstige plek op het eiland werkt.
Vandaag weer eens de extremen van de dag. De laagste temperatuur die hierin het oosten is gemeten kwam voor in 1921 en bedroeg -8.9 graden. In 1953 werd het zelfs 14 graden. De meeste neerslag viel in 1949   22 mm . En in 1925 lag er 6 cm sneeuw. Hier laat ik het vandaag bij. Tot morgen, Johan Effing

Valt in Moskou in het weekend de winter in?

Record temperaturen in Europees Rusland?

Hier alles over klimaatverandering (klimaatportaal)

Weer webcam Novosibirsk (rusl.) Hier kun je zien hoe de Russen van de winter genieten!!

Ruim een half luisteren naar Toon Hermans (PP luister presentatie) Bron: Joop Hulscher

Het is weer tijd voor een leuk filmpje met Sinterklaas!!  

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser  Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.