Weercijfers van Woensdag 16 December 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):
Sneeuwdek 19 uur (mm):

 2009-12-16  
 -0.8  
 -8.3  
 -11  
 -3.1  
 0.4  
 sneeuw  
 0,5  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 0.3
 helder
 8
 SSW
 1014
 1010
 72
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Toenemende bewolking en vanavond en vannacht kans op enige sneeuw. Ook na morgen blijft het koude winterweer nog aanhouden.

Losser 16 December 2009 08.39 uur.

Klik hier voor de actuele weergegevens uit Losser

Vanmorgen begon voor mij nog lekker diep onder de wol liggend met het koptelefoontje in de oren met een binnenpretje, toen ik via de radio opeens hoorde dat ik gistermorgen zou hebben geschreven dat het ijzig koud zou worden boven onze hoofden. Dit klopt helemaal, want onder het woord ijzig stond een streep een aanduiding dat het een link was waarop je kon door klikken naar de berekende bijzonder extreem lage temperaturen in de bovenlucht. Enkele jaren geleden werd ik nog wel eens benaderd om op het een en ander een toelichting te geven maar dit gebeurd nu om een of andere reden niet meer. Alles wat ik hier elke morgen schrijf is vrije nieuwsgaring. Het mag dus rustig gebruikt worden. 

Gistermorgen heb ik de vraag gesteld of er ook bezoekers zijn die het weerscherm boven dit weerverhaaltje missen dat op het ogenblik niet goed werkt. Van de bijna 2000 bezoekers gisteren hebben er nog geen 10 bezoekers gereageerd dat ze het weerscherm missen. Moet er nog maar eens met de webmaster over hebben of we hier nog mee doorgaan. Om voor tien bezoekers de computer aan te laten staan daar kun je bij de huidige discussie van energie besparing natuurlijk wel een vraagteken plaatsen. Bovendien heeft het weerstation dat ik gebruik een prachtig programma waarop compleet met grafiekjes het actuele weer in losser op de voet kan volgen. Klik hier voor de actuele weer gegevens uit Losser

De komende 24 uur komt er langzaam een storing van noordelijke breedten naar het zuiden afzakken. De weercomputers berekenen in tegenstelling tot gistermorgen dat hieruit enkel cm sneeuw kan gaan vallen. Mocht er een sneeuwdekje ontstaan en het klaart in de nacht van donderdag op vrijdag op dan zou de temperatuur als een baksteen omlaag kunnen gaan.
De verdere weersontwikkeling is onzeker. Een zeer sterk hoedruk gebied boven Groenland blijft storingen via de Noordzee op ons gebied aan sturen. Dat betekend dat we waarschijnlijk een periode van vuil winterweer (kwakkelweer) tegemoet gaan.
In Boekarest waar FC Twente donderdag een wedstrijd speelt is het volop winter met een sneeuwdek. Klik hier voor het weer van Boekarest voor de komende 24 uur. Tot morgen, Johan Effing

Klik hier voor de minimum temperaturen voor een groot deel van Europa 

Kouderecords in Europees Rusland (Bron: Meteonovostie)

Speciale link naar het weer van Boekarest voor F.C.Twente en de suporters

De berekende dikte van het ijs door het KNMI ziet er goed uit!!De berekende dikte van het ijs door het KNMI ziet er goed uit

Groot artikel over klimaat verandering op Kennislink

Weer webcam Novosibirsk (rusl.) Hier kun je zien hoe de Russen van de winter genieten!!

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser  Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.