Weercijfers van Dinsdag 02 Februari 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):
Sneeuwdek 07 uur (mm):

 2010-02-02  
 3.6  
 -2.9  
 -4.3  
 0.7  
 8.3  
 regen sneeuw  
 5  

  Sneeuwdek 19 uur (mm):
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 2
 zonloos
 14
 SW
 1006
 996
 92
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Een natte gure dag met flink wat wind. Sneeuw kan overgaan in regen. Later op de dag als het koufront passeert kan er weer winterse neerslag vallen.

Losser 2 Februari 2010 08.28 uur.

Vandaag trekt er op het grensgebied van twee luchtsoorten een depressie van Schotland naar het zuiden van ScandinaviŽ. De depressie heeft een groot neerslaggebied bij zich die het in zich heeft dat we misschien wel eens een van de natste dag van dit jaar gaan beleven. De verwachting dat er ongeveer 10 mm naar beneden kan komen. Dit kan hier langs de oostgrens aanvankelijk in de vorm van winterse neerslag vallen maar naarmate de dag vordert gaat het hier ook regenen. Bij onze oosterburen worden de moeilijkheden alleen nog maar groter, naarmate het neerslag gebied verder Duitsland intrekt gaat daar de neerslag daar meer en meer in de vorm van sneeuw vallen.

Het KNMI heeft voor ons een geheel nieuwe pagina met waarschuwingen op het net gezet. Waar ik natuurlijk niets meer aan hoef toe te voegen. Deze pagina zal in de toekomst wel vaker gebruikt aan worden als er bijzonder of extreem weer op komst is. Vandaag gaat het eerst sneeuwen die overgaat in ijzel later volgt dan regen die dan op zen beurt weer overgaat in winterse buien als het koufront van de depressie voorbij trekt. We krijgen er dus weer van langs van de weergoden.

Vanmorgen zag ik op een Russische site dat op het subtropische schiereiland De Krim in de Zwarte zee het maximum bijna was opgelopen naar 20 graden. Deze lucht lijkt ook Moskou te bereiken met nul graden. Met de komst van deze zachte lijkt de luchtdruk daar naar record hoge waarden op de lopen.

Op deze site wordt ook veel aandacht besteedt hoe het menselijk lichaam op weersveranderingen reageert of voelt aan komen. Daar lijkt in de westelijke wereld een onontgonnen gebied te zijn. Want voor een weersomslag uit kan men zich ook hier wel eens rot voelen vooral als er een weersomslag uit het zuidwesten zit aan te komen zo is mijn ervaring. Op deze site kan men er meer over lezen al men tenminste Google translate op de computer gebruikt.

Wat opvalt in de lange termijn berekeningen, dat de luchtdruk voortdurend hoog blijft ten noordoosten van ons. De winter blijft dus in de buurt en wij krijgen er dan zo nu en dan flinke vegen van mee.

Gisteren heb ik een hele reeks bestanden op de site bijgewerkt. Wie ze wil bekijken die kan op een van onderstaande links klikken. Als jullie onregelmatig heden tegen komen dan lees ik het wel. Groeten, Johan Effing

Grondwaterstand Beuningen.

Extremen weerstation Losser dorp.

Neerslag stations oost Nederland

Dagboekje weerstation Losser

Januari 2010 Vliegbasis Twente

Record hoge temperaturen Oimyakon ( SiberiŽ)

Alles over strooizout (wikepedia)

Alles over weer en gezondheid

Leuk schaatsfilmpje met commentaar ergens uit het noorden van ons land (Bron: Mark Wolvenne)

Pagina gevoelstemperaturen in de bouw wanneer er niet gewerkt hoeft te worden.

Opgetreden extremen laatste 24 uur Nederlandse weerstations  

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser pronose   Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.