Weercijfers van Dinsdag 16 Februari 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):
Sneeuwdek 07 uur (mm):

 2010-02-16  
 2.5  
 -6.4  
 -9.2  
 -1.4  
 0.3  
 sneeuw  
 3  

  Sneeuwdek 19 uur (mm):
  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 3
 7.5
 helder
 9
 SSE
 1001
 997
 62

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Hier en daar wat winterse neerslag en temperatuur tijdelijk oplopend tot even boven nul. Vannacht kans op gladheid.

Losser 16 Februari 2010 08.22 uur.

Ook gistermiddag kwam er weer wat fijne motsneeuw naar beneden. In het gezicht voelde het zelfs aan als motregen. Dat betekende alweer de 39e dag met sneeuwval van deze winter. Met de sneeuw van vannacht er bij en wat er vandaag nog kan gaan vallen is het nu opgelopen naar 40 dagen. Het record uit 1979 met 44dagen sneeuw komt daardoor steeds dichter bij. Na vanmorgen zo door de weerkaarten hebben gebladerd kom je tot de conclusie dat het echte voorjaar verder weg dan ooit. Hogedrukgebieden boven Groenland en boven het poolgebied doen er alles aan om depressies te laten uitleven op zeer zuidelijke breedten. Aan het einde van de berekeningsperiode laten lijken hogedrukgebieden zelfs weer een poging te om naar ScandinaviŽ uit te breiden. Misschien krijgen we in de eerste helft maart voor het voorjaar op de kaarten staat nog een weerbeeld voorgeschoteld met van die droge en schrale droge oostenwinden. (maart 1987) Overdag zonnig weer en in de nachten lichte vorst. Dit is een weertype dat vroege nog wel eens wilde voorkomen. We liepen dan begin maart nog in het vorstverlet. Het vroor dan in de nachten matig terwijl het overdag het mooiste weer was dat men zich in maart kon wensen.

Het koudegetal is na een van de koudste dagen van de winter opgelopen naar 138 punten. (cijfers vliegbasis Twente) Maar heeft nog lang niet het aantal punten van de twee winters uit het midden jaren negentig bereikt. http://www.weerstationlosser.nl/index.php?pid=97 Op de VWK site is een mooi plaatje te zien van hoe het koudegetal is verdeeld t/m 13 februari over ons land. Maar hierin zijn de laatste dagen nog niet verwerkt.

Aan de periode met ijsdagen lijkt vandaag een einde te komen. Maar het lijkt in de nachten te blijven vriezen. We lijken nu te maken krijgen met een vrij lange periode met kwakkelweer. Waar bij er zo nu en dan winterse neerslag kan gaan vallen. Vuil winterweer dus. De eerste dagen met dubbele cijfers lijken nog een hele poos op zich te laten wachten.

De NOS heeft een andere leverancier van weerberichtgeving gekregen. Af en toe lijkt er nogal eens wat mis gaan. Hierover zijn bij mij zelfs enkele negatieve berichten binnengekomen. Over de nieuwe lay-out van het weerbericht van de NOS kunnen we maar beter zwijgen. Hierover heb ik al eens vaker iets over geschreven. Tot morgen, Johan Effing

Weersvooruitzichten voor Vancouver komende 14 dagen

Weer met de 4 carnavals dagen vanaf 1970

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser pronose   Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.