Weercijfers van Vrijdag 26 Februari 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2010-02-26  
 11.4  
 5.7  
 4.9  
 7.8  
 5.4  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 2.1
 helder
 15
 SSE
 984
 991
 87

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


De kans op regen blijft groot, vooral zondag. Volgende week overgang naar kouder droger en zonniger weer.

Losser 26 Februari 2010 08.40 uur.

Toen ik vanmorgen aan de neerslag kolom van de deze maand 2.9 mm toevoegde viel het bij op dat er maar 2 etmalen zijn geweest in februari zonder meetbare neerslag. De maand is nu wel te nat aan het worden 62.4 mm tegenover normaal bijna 43 mm , maar kunnen we toch nog niet zegge dat het en kletsnatte maand is geweest. Volgens sommige berekeningen van vanmorgen zou het neerslagcijfer voor deze maand in de buurt van de 75 mm uit kunnen komen. We moeten dus in de resterende dagen van deze maand nog heel wat keren de gang naar de regenmeter maken.
Februari is door de jaren heen de droogste maand van het jaar met 42 mm . De natste maand is nog altijd februari 1946 toen hier een bijna niet te voorstellen hoeveelheid van ruim 227 mm naar beneden kwam. In de eerste decade van deze maand viel er alleen al bijna 170 mm . Al verschillende keren heb ik hier iets over geschreven. Over dit zeldzame hoge water in de Dinkel heb ik jaren geleden eens twee pagina’s samengesteld waarover er u iets kunt lezen.

Het gaat vanmorgen toch wel een beetje over hoge neerslagsommen en de Dinkel. Dit heb ik gedaan om dat ik gisteren van het Waterschap Regge en Dinkel de link naar de webcam heb doorgekregen die aan de Bossinkbrug Drielandweg staat bij de Dinkel staat. Het waterschap gebruikt deze webcam om het peil van de Dinkel in de gaten te houden. He is zover mij bekend is de eerste webcam in de gemeente Losser. Als iemand er nog eentje weet dan ontvang ik graag het adres. Het waterschap bewijst hiermee veel bezoekers aan deze site grote dienst, want ik krijg nogal eens vragen hoe hoog de Dinkel staat in regenrijke perioden. Op deze link zijn de beelden op te halen. Waar de link op deze pagina komt te staan dat wil ik nog even uit proberen. Tenslotte, mijn dank gaat natuurlijk uit naar het Waterschap dat ik toestemming heb gekregen hier de link te plaatsen. Tot morgen Johan Effing