Weercijfers van Vrijdag 12 Maart 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Sneeuwdek 07 uur (mm):
Sneeuwdek 19 uur (mm):

 2010-03-12  
 7.2  
 1.9  
 1.1  
 4.3  
 droog  
 resten  
 resten  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 0.2
 helder
 9
 W
 1016
 1017
 56
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Na een vorstvrije ochtend waarschijnlijk een droge en te koude dag. Lente temperaturen heb ik nog niet gezien in de verwachtingen.

Losser 12 Maart 2010 08.02 uur.

Vanmorgen heb ik maar eens weer terug gebladerd in de weer geschiedenis wat de hoogste temperaturen zijn geweest die hier in de tweede decade van maart zijn voorgekomen. Absolute topper was  17 maart 2004 toen de temperatuur boven 20 graden uitkwam. We mogen ook de maart maand van 2007 niet vergeten die vooraf ging aan een van de droogste en warmste april maanden uit de vaderlandse weer geschiedenis. Iedereen die dacht dat hier een bloedhete zomer op zou volgen maar de natuur ging zijn eigen weg en tot een bloedhete zomer als in 2003 kwam het niet. Je bent het alweer bijna vergeten maar het is toch bijzonder boeiend om met enkele klikken op de muis van de computer deze heerlijke temperaturen weer in beeld te brengen. We zijn vanaf het jaar 2000 dan ook wel een beetje verwend met mooi voorjaarsweer.

Dit voorjaar, het is eigenlijk nog niet eens begonnen wil het niet echt vlotten met patronen op de weerkaarten die ons een paar dagen met temperaturen  boven 15 graden zouden kunnen brengen. Heel af en toe zie je wel een aanzet maar die is bij de volgende run weer verdwenen. In de loop van de volgende week zouden we wel eens even over de 10 graden heen kunnen gaan. Maar dan zitten we nog maar in de buurt van normaal.
Ik kijk nog steeds naar de kaartjes waarmee een Amerikaans weerbureau zo keurig de afgelopen winter heeft voorspeld. Ze hebben begin maart weer een kaartje uitgegeven waarop te zien is dat we een koel of te koud voorjaar tegemoet gaan. Ook de zomer ziet er op dit kaartje niet geweldig uit. Of het allemaal uitkomt ik zet er een vraagteken bij.

Gistermiddag was op Radio 1 in het korte weerbericht te horen dat we een regenachtige vrijdag tegemoet zouden gaan. Dit komt gelukkig niet helemaal uit. Ik denk dat het hoogstens tot enkele spatjes komt. Over dit weerbericht op deze sport en nieuwszender komen hier regelmatig opmerkingen binnen. Op de manier hoe het nu wordt gebracht kan men het beter weglaten. Het is nu al zover dat je er op begint te letten hoe het ze het geformuleerd hebben. Dit kan toch niet de bedoeling zijn. Tot morgen, Johan Effing

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser pronose   Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.