Weercijfers van Woensdag 07 April 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2010-04-07  
 20.9  
 7.1  
 4.8  
 13.6  
 droog  
 8.7  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 8
 SSE
 1016
 1015
 27
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Prachtige april dag. Morgen en de volgende dagen lagere temperaturen maar droog.

Losser 7 April 2010 08.10 uur.

De ontwikkelingen in de luchtdruk verdeling blijft er onveranderd goed uitzien. We gaan een wat langere periode met droog weer tegemoet. Pas na het weekend lijken de kansen op wat lichte neerslag iets toe te nemen. Na vandaag gaat de temperatuur wel flink naar beneden maar als dan de zon schijnt de komende dan kunnen we uit de wind vooral na de middag denk ik van het april zonnetje blijven genieten. Dit naar beneden gaan van de temperatuur is in april heel normaal. Want april is toch een soort overgangsmaand tussen het koude seizoen en de zomer.

Voor de laatste te koude aprilmaand moeten we helemaal terug naar 1997 Voor de laatste zeer koude april maand moeten we zelfs helemaal terug naar 1989 In april 1970 sneeuwde het zelfs op tien dagen. April 2007 en 2009 waren zelfs de warmste april maanden ooit en kwam de temperatuur zelfs op tien dagen al boven 20 graden uit.

Zulke temperaturen lijken er voorlopig niet in te zitten. Want veel weerkaarten lieten vanmorgen hoge druk zien ten noorden van ons. Groenland zelfs 1050 hPa. Sommige kaarten leken wel iets op de drukverdeling van de afgelopen winter veel hoge druk in het noorden en lage druk op zuidelijke breedten.

Gisteren ben ik nogal druk geweest in mijn volkstuintje met het poten van de aardappelen. Het is eigenlijk nog wel een beetje aan de vroege kant maar het voorjaar begint tegenwoordig t/o/z/ van vroeger toch wel enkele weken vroeger. Nu maar hopen dat de IJsheiligen begin mei ons niet met een onverwacht bezoek komen vereren. Vandaag moeten we allemaal, voor zover het kan van deze mooie dag profiteren en wat vitaminen in ons lichaam opslaan. Want er lijken nogal wat mensen geplaagd te worden door een vreemde hardnekkige verkoudheid. Het weer van morgen verschilt denk ik wel een jas met dat van vandaag. Fijne dag en tot morgen, Johan EffingWebcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.


Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.