Weercijfers van Vrijdag 09 April 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2010-04-09  
 15.3  
 -0.2  
 -3.8  
 8.6  
 droog  
 3.5  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 9
 N
 1030
 1029
 55
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Droog en aan de frisse kant met een noordelijke wind. In het weekend weinig verandering temperatuur.

Losser 9 April 2010 08.19 uur.

Nadat de bewolking in de late namiddag verdween naar het oosten en de hemel bijna azuurblauw kleurde heeft de temperatuur op de voormalige Vliegbasis Twente gisteravond een spectaculaire duik gemaakt. In iets meer dan drie uur ging de temperatuur aan de grond bijna 13 graden naar beneden. Om vanmorgen vroeg om 5 uur bijna op 4 graden onder nul uit te komen. Op normale waarneminghoogte was de val minder spectaculair maar ook daar kwam de temperatuur vannacht ook een streepje onder het vriespunt uit. Zodat ik de eerste vorstdag van april vanavond in mijn archief kan invoeren.

Wat me vanmorgen opviel bij het zien van de kaarten was niet deze er minder lenteachtig uitzagen dan gistermorgen. Maar het waren de vele lage druk gebieden die werden berekend in waar normaal het Azorenhoog ligt. Het schijnt dat de negatieve NAO index nog steeds voortduurt. Hoge druk op het noorden van de oceaan en lage druk ten zuidwesten van Spanje. Hoe het weer daar bij ons op zal reageren dat weet ik niet en hoelang deze situatie zal voortduren dat weet ik ook niet. Misschien dat MeteoConsult deze drukverdeling ook gebruikt bij hun zomerverwachting die nu tegen vergoeding bij hun kan worden opgevraagd. Wat er precies in staat daar ben ik nog niet achter gekomen. Met de winterverwachting lijken ze op het goede spoor hebben gezeten. Als ze er veel werk mee hebben gehad dan hebben ze gelijk dat ze er een vergoeding voor vragen. Er moet daar immers brood op de plank komen. De komende dagen zal denk wel iets over de inhoud bekend worden.

Het weer ziet er voor de komen de dagen niet slecht uit. Het blijft meest droog en nachten gaan als het helder is vrij fris verlopen. De wind gaat waaien uit richtingen tussen noord en oost. Daar komt na een zeer koude winter in ScandinaviŽ, in de Botnische golf lijkt hier en daar nog bijna 50 cm ijs te liggen, geen warme lucht vandaan.  Tot morgen, Johan Effing

Uitgebreide pagina over de ijsbedekking afgelopen winter met links in het Noordpoolgebied. (Engelstalig)Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.


Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.