Weercijfers van Dinsdag 13 April 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2010-04-13  
 16.2  
 3.6  
 2.9  
 9  
 droog  
 10.5  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 11
 N
 1020
 1016
 32
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Opnieuw een schale wind en de temperatuur loopt vanmiddag tot ruim 15 graden.

Losser 13 April 2010 08.19 uur.

Vanochtend heb ik tevergeefs gespeurd naar kaartjes die de temperatuur tot lente achtige waarden 20 graden lieten oplopen. Wel heb ik veel kaartjes gezien de GFS site met voor onze omgeving nogal wat minnetjes erop. Als deze berekeningen uit zouden komen dan moeten we nog een hele tijd op een twintiger moeten wachten. Wel heb ik kaartjes gezien die bijna heel oost Europa lieten vollopen met warme lucht waarvan sommige de 25 graden haalden. Er zou dan bij ons een depressie komen te liggen waaraan de oostzijde een zuidelijke stroming komt te staan. Het is eindelijk elke ochtend een feest om deze ontwikkelingen te kunnen blijven volgen.

Gisteren steeg de middag temperatuur hier in de bebouwde kom naar 15.8 graden. Ook vandaag zijn deze waarden weer mogelijk. Al zal het een tikkeltje minder schraal en daardoor aangenamer zijn dan gisteren. Of daar de schoonmaakwoede met dit heldere weer van sommigen iets me te maken heeft dat lijkt me wel. Want in april is het licht altijd zeer sterk en je ziet dan het vuil van het afgelopen donkere jaargetijde beter. We hadden met dit felle licht in het voorjaar als stukadoor ook nog wel eens moeite als de zon langs een vers gepleisterde muur scheen. Je kon dan elke oneffenheid zien. Een kwaliteit controleur (geen vakkennis) wilde vroeger dan nog wel eens een muurtje afkeuren. Als we hem dan een dag later riepen om te komen kijken en de zon scheen niet dan werd dit muurtje wel goedgekeurd zonder er iets aan gedaan te hebben.

De schoonmaak woede heeft ook hier toegeslagen. Want een vierkante meter oude weerkaarten die ik enkele jaren geleden van oude weerkennis had gekregen worden nu hier ook opgeruimd. Een deel er van gaat vandaag naar de bibliotheek van het VWK in Hoogeveen. Een hele stapel die in onze bieb ook al niet meer welkom zijn kan door een liefhebber gratis worden afgehaald. Als niemand er interesse heeft gaan ze bij het oude papier. Tot morgen, Johan Effing

Eerder smelten van de sneeuw, veranderde watervoorziening, resultaat ( Engelstalig)

Afbeelding van de dag  (Bron: NASA)Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.


Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.