Weercijfers van Woensdag 21 April 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2010-04-21  
 10.1  
 3  
 1.2  
 5.8  
 0.4  
 regen hagel  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 9.5
 helder
 13
 W
 1015
 1016
 53

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vrij koud voor het gevoel en kans op een licht buitje. Morgen nog niet veel verandering.

Losser 21 April 2010 08.13 uur.

Als de berekeningen een beetje uit willen komen dan gaan we na vandaag en morgen een vrij lange periode tegemoet met voor de tijd van het jaar hoge temperaturen. Of we dan ook met een wat groeizamere fase te maken krijgen dat moet nog werden afgewacht. Want vanaf het weekend zien we een hogedruk gebied tot ontwikkeling komen boven het vasteland een deel er van verplaatst zich in de van de volgende week naar ScandinaviŽ. Door deze ontwikkelingen blijven flinke neerslag kansen in onze omgeving voorlopig klein

Of we hier nu zo blij mee moeten zijn dat weet ik niet maar als deze trend doorzet dan kon april wel weer eens met een temperatuur gemiddelde van boven normaal en te droog gaan eindigen. Terwijl de Amerikaanse weerdienst voor west Europa toch een iets beneden normale temperatuur had berekend.

De trend naar een warmer wordend klimaat lijkt toch heel voorzichtig door te zetten. Hoe het weer in april al is veranderd kunnen we bijvoorbeeld zien aan het aantal dagen dat er sneeuw valt. Voor de eeuwwisseling gebeurde dit nog gemiddeld twee keer in april. De laatste jaren gebeurt dit steeds minder. De laatste keer dat het in april langs de oostgrens heeft gesneeuwd was in 2005. Vroeger sneeuwde het veel vaker in april. In 1970 sneeuwde het zelfs op 10 dagen in april.

In mijn mailbox is het na het opheffen van het vliegverbod erg rustig geworden. De getallen die je om de oren vliegen van het aantal vluchten die er per dag worden uitgevoerd zijn werkelijk duizelingwekkend. Hoe lang de natuur dit kan volhouden en welke gevolgen dit kan hebben is iets om niet te veel over na te denken. Voorlopig lijkt dit nog in ons voordeel te werken in dat het in het voorjaar en najaar warmer wordt. Hierbij laat ik de zomers nog maar even buiten beschouwing.

Gisteren heb ik een fout gemaakt en geschreven dat als Twente a.s. zondag kampioen zou worden we prachtig weer zullen hebben. Dit klopte natuurlijk niet, want de beslissende wedstrijd wordt volgende week zondag gespeeld. Hierop is gelukkig maar een reactie binnengekomen van de ruim 1300 bezoekers die deze site hebben bezocht. Hier wil ik vanmorgen mee eindigen. Johan Effing  

Sneeuwbui op Terschelling?   Bron:weerwoord

Geweldige foto reportage uit IJsland

Duidelijke webcam beelden IJslandse vulkaan

Gevolgen vulkaanuitbarstingen honderden jaren geldenWebcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.


Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.