Weercijfers van Vrijdag 30 April 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2010-04-30  
 18.3  
 6.7  
 2.5  
 11.6  
 3.1  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 2
 helder
 12
 SW
 1004
 1008
 76

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Heel stuk frisser dan gisteren en nog maar een kleine kans op een bui.

Losser 30 April 2010 08.08 uur.

Vanmorgen zou ik op verschillende, manieren met dit weerpraatje kunnen beginnen. Ik moet zeggen dat ik toch wel heel bijzondere dingen heb gezien in de berekeningen. Het eerste wat ik zag, dat een model het volgende week in Losser liet sneeuwen. Weer een ander model berekend tot volgende week donderdag 30 mm neerslag. Dit laatste zou natuurlijk zeer welkom zijn voor de natuur. Om nog even op de sneeuw terug te komen. Voor het laatst heeft het hier gesneeuwd in de meimaand van 1979. Het sneeuwde in die meimaand zelfs vier keer. Een paar dagen later steeg de temperatuur toen tot boven 25 graden. Dit waren nog eens ouderwetse meimaanden met rond de IJsheiligen periode zware nachtvorsten. Er lijkt dus nogal wat meikou in de verwachtingen te zitten.

Gelukkig is er de afgelopen nacht wat regen 1.8 gevallen. Als sommige neerslag verwachtingen een beetje uit willen komen dan laten we volgende week de droogte achter ons. Als dan de temperatuur als gevolg van de klimaatverandering dan ook nog een beetje mee wil vallen dan ligt het weer toch op een redelijk goede koers. Want de temperaturen willen door de veranderingen in het klimaat de laatste jaren nog wel eens positief uitvallen.

Dit lijkt voor ondergetekende een bijzonder druk weekend te worden. Iedereen die in het verleden een lintje heeft ontvangen wordt straks in het gemeentehuis verwacht om een Oranjebitter te komen drinken. Morgen brengen we weer eens een bezoek aan MeteoConsult in Wageningen. Ook al om eens weeramateurs te ontmoeten die je in jaren niet meer hebt gezien. Zondagmorgen spelen we een van de laatste klootschietwedstrijden van dit seizoen. Daarna de historische voetbalwedstrijd van FC Twente. En als of alles nog niet genoeg is proberen we dit weekend ook nog de overstap te maken van XP naar Window 7 Hierbij komt waarschijnlijk de webmaster van deze site me een handje helpen. Het weekend zal dus wel in sneltreinvaart voorbij gaan. Als op een ochtend het weerpraatje wat later of helemaal niet verschijnt dan weten jullie waar het van komt. Tot morgen, Johan Effing

Het weer met Koninginnedag vanaf 1970

Al zomerse temperaturen in SiberiŽ! (Bron: Gismeteo)

Vooral erg warm in de regio Omsk

Hoe de Amerikanen op tornado jacht gaan (Engelstalig)

Aarde en klimaat Bron: Kennislink 

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.


Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.