Weercijfers van Zaterdag 01 Mei 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2010-05-01  
 13.2  
 2.6  
 9.2  
 4  
 regen  
 4.8  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 11
 W
 1007
 1008
 68
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vooral vanmorgen enkele buien. Morgen een natte dag die te maken heeft met de komst van enkele zeer frisse meidagen.

Losser 1 Mei 2010 08.01 uur.

Vandaag begin ik maar eens met een link te maken naar de neerslagverwachting voor Breda waar morgen voor de oostelijke voetbalgeschiedenis misschien de belangrijkste voetbal wedstrijd wordt gespeeld ooit. Deze verwachting ziet er jammer genoeg niet goed uit, want er wordt morgen ongeveer 3 tot 10 mm regen verwacht. Voor de natuur een geschenk maar voor de voetballiefhebbers komt het op een heel ongunstig moment. Waarbij de meeste neerslag ook nog morgenmiddag wordt verwacht. Gelukkig is het een verwachting, het zou daarom ook nog wel eens mee kunnen vallen.

Gisteren meldde ik dat er een berekening was die voor maandag zelfs sneeuw in de verwachting had staan. Gisteravond en vanmorgen was dit weer het geval. Nu zit dit model altijd te laag met de prognoses maar het geeft toch wel aan dat de eerste meiweek wel eens bijzonder koud zou kunnen gaan verlopen. Deze ongewone daling van temperatuur in de atmosfeer waarbij de verticale vorstgrens tot 600 meter omlaag gaat die lijk in de nieuwe week ook bijzonder veel neerslag te gaan brengen in het Alpengebied. Hierbij zouden dan in de hoger gelegen gebieden ook grote hoeveelheden sneeuw kunnen vallen. Voor meivakantiegangers die daar naar toe gaan geen goede vooruitzichten. Misschien is het wel raadzaam de winterbanden mee te nemen. Alles bij elkaar geen goede vooruitzichten voor volgende week waar bij de temperatuur tijdens nachtelijke opklaringen flink onderuit kan gaan. Het lijkt wel iets op een vroeg bezoek van de IJsheiligen.

April is tegen de verwachtingen van de Amerikanen in 1.4 graad te zacht en bijzonder zonnig verlopen. Op alle stations werd de normale hoeveelheid neerslag van b50 mm niet gehaald. Gisteravond zijn hierover al enkele meldingen binnengekomen. Ook de grondwaterstanden zijn al bijgewerkt. Over het slecht opstarten van Windows 7 en het bezoek vanmiddag aan MeteoConsult in Wageningen later iets meer. Een groet uit Losser, Johan Effing

Is de mei nat , een droge juni volgt zijn pad.


 

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.


Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.