Weercijfers van Zondag 06 Juni 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2010-06-06  
 28.6  
 12  
 6.7  
 20.3  
 droog  
 7.4  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 12
 W
 1012
 1006
 29
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Snel oplopende temperaturen tot zomerse waarden met vanavond opkomend onweer vanuit het zuidwesten. Na vandaag frisser met van tijd tot tijd buien.

Losser 6 Juni 2010 08.32 uur.

Vanmorgen zagen de verwachtingen voor de korte termijn, vandaag en morgen, maar ook de berekeningen op de wat langere termijn er bijzonder interessant uit. Een gebied met regen en onweersbuien dat nu boven Frankrijk ligt bereikt vanavond onze streken en zal denk ik hier het eerste zomeronweer van deze zomer kunnen doen losbarsten. Hier en daar zou er behoorlijk wat water naar beneden kunnen komen. Om een beetje een indruk te krijgen hoeveel mm er naar zou kunnen komen kan men het beste hier even klikken. Op deze pagina is dan mooi te zien hoe het onweersfront dat boven Frankrijk behoorlijk actief is dichterbij komt.
Voor ons weeramateurs lijkt dit een prachtige dag te worden. Laten we hopen dat de buien niet met hagel gepaard gaan want dat zou grote schade kunnen aanrichten aan de jonge gewassen.

Als ik aan het begin van de zomer een weersontwikkeling zie zoals die van vandaag moet ik altijd denken aan het historische verhaal uit 1872 dat ik tegenkwam toen ik jaren gelden de klimaatboeken van het KNMI heb doorgenomen.

Over de verwachtingen voor de nieuw week bestonden vanmorgen grote verschillen tussen de modellen. Het Amerikaanse model zinspeelt zelfs op een terugkeer van het warme weer aan het eind van de week met in Polen zelfs temperaturen van 37 graden. Het Europese model houdt vast aan een variant dat het de hele week fris zal blijven met temperaturen van iets boven 20 graden. Wat beide modellen het wel over eens zijn dat er deze week behoorlijk wat regen zou kunnen gaan vallen omdat de grens tussen de zeer warme lucht in oosten en de koele lucht bij ons in de buurt blijft.

Gisteren ook op het platteland een zomerse dag. In de bebouwde kom 27.2 graden en op het platteland net 25 graden. Nummer drie van dit jaar. http://www.weerstationlosser.nl/index.php?pid=91

Nog steeds zijn er door de koude nachten geen punten gescoord voor het warmtegetal. http://www.weerstationlosser.nl/index.php?pid=80 misschien dat het vandaag wel zou kunnen lukken. Omdat de minimum temperatuur bijna tien graden hoger gebleven dan in de voorgaande nachten. Klik hier voor juni tot gisteravond.

Vergeet vanavond niet de elektrische apparaten te ontkoppelen als de onweersbuien ons gaan passeren. Tot morgen. Johan Effing

Juni regen is gods zegen , komt de zon daar bij , dan maakt hij boer en stadslui blij.

Koeweit 52 graden

Op deze site staan berichten en foto’s over vervuiling van de golf van Mexico.
http://www.nsf.gov/news/news_images.jsp?cntn_id=117051&org=NSF

Neerslag afgelopen 24 uur midden Europa

WK Voetbal 2010: weer en klimaat
Verwachtingen en waarnemingen van het weer Johannesburg Zuid-Afrika.

http://www.keesfloor.nl/artikelen/satmet.htm

Drie eeuwen mei (KNMI)

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.


Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.