Weercijfers van Zondag 27 Juni 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2010-06-27  
 29.5  
 11.3  
 8.9  
 21.4  
 droog  
 15.5  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 6
 ENE
 1023
 1019
 25
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vanmorgen was er in verschillende berekeningen een virtuele hittegolf te zien.

Losser 27 Juni 2010 08.28 uur.

Als het een beetje meezit dan zou vandaag de zon opnieuw meer dan 15 uur kunnen gaan schijnen. Ook afgelopen woensdag is de zon op vliegbasis Twente ook al over 15 uren grens heen gegaan. Om precies te zijn de zon scheen woensdag op dit meetpunt 15.5 uren. Dit is ongeveer de maximale zonneschijn duur die hier langs de oostgrens kan voorkomen. Zelf heb ik geen zonneschijnmeter want dan moet je op een plek zitten waar je een vrij zicht hebt, zowel in het oosten als in het westen moet de hemel de horizon raken. Dat zijn plekjes die je hier in Twente bijna nergens te vinden zijn. Een goede zonneschijnmeting is erg moeilijk omdat deze sinds het begin van de negentiger jaren uit straling wordt berekend. Hierbij gaat er nog wel eens iets mis omdat bepaalde soorten bewolking heel veel licht kunnen produceren.

De zon schijnt de laatste 20 jaar veel meer dan vroeger omdat de luchtkwaliteit een heel stuk is vooruitgegaan. Vroeger werd er meer gestookt en gekookt met kolen en we reden in auto’s die niet zo schoon waren waardoor er toch meer verontreiniging in de atmosfeer terecht kwam. Als je hier met mensen over praat wordt je toch een beetje vragend aangekeken. Dit komt door de vele negatieve publiciteit over die we de laatste jaren over ons heen hebben gekregen.

Eigenlijk ben ik nu een beetje afgedwaald van het prachtige zomerweer. Gisteren op de Vliegbasis Twente met de hakken over de sloot een zomerse dag 25.2 graden. Als we goed kijken wat de zomer tot nu toe heeft gepresteerd dan valt dit erg tegen. Dit is mooi te zien aan het warmtegetal tot gisteren. Het zomerweer stond tot gisteren nog maar op een 78e plaats. De zomer van 2010 heeft dus nog een grote achterstand in te halen. Misschien dat de komende week een groot deel van deze achterstand wordt ingelopen. Want er waren in nogal wat berekeningen bijna een virtuele hittegolf te zien. Misschien gaan we deze week wel de warmste week van het jaar tegemoet. Morgen meer hoeveel hitte er de nieuwe week op ons afkomt. Tot morgen, Johan Effing


Hier wordt maximaal gebruik gemaakt van het prachtige zomerweer. Varkensfokkerij in de buurt van Gildehaus enkel km over de oostgrens. Foto: Johan Effing

Leuk nieuw artikel over het voetbalweer in Zuid-Afrika

Het weer voor Durban Zuid-Afrika

WK Voetbal 2010: weer en klimaat

Zuid-Afrikaanse Weather Service

Verwachtingen en waarnemingen van het weer Johannesburg Zuid-Afrika.
 

Wetenschappers voorspellen hittegolf deze zomer

Natuur, weer en klimaat op school

http://www.keesfloor.nl/artikelen/satmet.htm

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.