Weercijfers van Maandag 12 Juli 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2010-07-12  
 30.9  
 16.3  
 15.3  
 22.3  
 10.9  
 regen onweer  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 8.2
 helder
 23
 N
 1014
 1011
 49

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Opnieuw warm tot zeer warm. In de namiddag of avond gevolgd door zwaar weer. Blijf daarom de verwachtingen goed volgen.

Losser 12 Juli 2010 08.12 uur.

Niet snel zullen we die klamme zweterige avond van 11 juli 2010 vergeten toen Nederland de finale verloor tegen Spanje. Ze wonnen verdiend om dat ze gewoon het beste voetbal speelden. Veel voetbalkenners hadden dit al een beetje zien aankomen. Maar onze euforie heel begrijpelijk kende geen grenzen. Na deze voor ons zo dramatische voetbal wedstrijd heb ik kunnen vaststellen dat er tijdens deze voetbalwedstrijd toch nog een paar honderd bezoekers op deze site zijn voorbijgekomen. Kennelijk vonden deze bezoekers het geschreven woord over het weer toch nog belangrijker dan voetbalwedstrijd. Het kan ook zijn dat deze mensen de spanning van gisteravond even te veel werd. En ik ga voor de afwisseling maar even surfen.

Gisteren ging voor de temperatuur voor de vierde dag achtereen over dertig graden heen. Dit is nu toch een zeer opvallende reeks aan het worden want vandaag zou deze grens ook wel weer eens overschreden kunnen worden. Daarom heb ik gisteren een poging ondernomen de langste reeks van tropische dagen even op te zoeken. Ik kwam uit bij juli 1923 toen de temperatuur maar liefst 10 dagen achter elkaar 30 graden haalde.
De verzengende hittegolf van augustus 1975 bracht het tot 8 tropische dagen achter elkaar. Hiervan kan ik nog herinneren dat toen veel stukadoors die in tarief stonden te werken uitgeput raakten van de warmte en een beroep deden op de ziektewet. We begonnen toen ís morgens al heel vroeg dit tot ongenoegen van de bewoners uit de wijk waar we aan het werk waren. Want we mochten geen lawaai maken. Een loodgieter werd zelfs met een buks beschoten omdat hij lood aan het kloppen was rond een schoorsteen. Het zijn van die aan het weer gerelateerde gebeurtenissen die je nooit weer vergeet.

Vandaag wordt de ergste warmte verdwenen. Dat zal, zoals bijna altijd, wel met zwaar weer vergezeld gaan. We moeten daarom de actuele meldingen maar goed blijven volgen. Het KNMI had vanmorgen haar openingspagina op het internet al aangepast. De zomer gaat daarna in een lagere versnelling verder met temperaturen die beter bij ons leven passen. Aan de ergste droogte kon hierdoor wel eens een einde komen.

Gisteren zijn er een hele reeks neerslagwaarnemingen binnen gekomen van afgelopen zondagavond. Daarom laat ik ze vandaag nog maar even staan. Tot morgen, Johan Effing

Binnengekomen neerslag hoeveelheden 11 juli 2010: Losser zuid 5.8 mm, Assen 37 mm, Borculo 12mm, Silvolde 8.4 mm, Arnhem 20 mm, Breda 25.5 mm Heemskerk 38 mm, Eesveen 39 mm, Clinge 19.8 mm, Hoofddorp 14 mm, Lemselo 12mm, Klausheide 13.3 mm, Ootmarsum 13.5 mm, Enschede 6.7 mm, Lochem 15.8 mm, Groot Ammers 62mm, Harderwijk 56 mm, Den Ham 18.1 mm, Woudenberg 29.8 mm, Oldenzaal zuid west 13.8 mm, Oldenzaal (Elly Hofsteenge) 17.5 mm , Oldenzaal noord 20 mm,Kudelstaart (Peter de Vries KNMI) 20.5 mm, Ronny van Alstede Enschede 7.2 mm

Neerslaghoeveelheden noodweer 12 juli 2010: Den Ham 48 mm, Borculo 15 mm, Breda 7.4 mm, Arnhem 12 mm, Enschede 7.2 mm, Lochem 13.5 mm, Klausheide 11.1 mm Gronau 6 mm Losser noord 10.9 mm

Kerktoren in de Achterhoek omvergewaaid

Tweede hittegolf voor het oosten van het land

Wat circuleren er op het Internet toch vreemde pagina's!

http://severeweatheroutlook.blogspot.com 

http://weerspinsels.blogspot.com/

Stranddag of weeralarm, het KNMI rekent het uit

Alles over tropische dagen in Nederland


Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.