Weercijfers van Donderdag 12 Augustus 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2010-08-12  
 23.1  
 7.5  
 4.7  
 15.7  
 droog  
 8.4  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 8
 N
 1014
 1014
 37
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Eerst veel zon. Na de middag kleine kans op een bui. Morgen iets warmer. Voor het weekend zijn vooral hier langs de oostgrens de verwachtingen onzeker.

Losser 12 Augustus 2010 08.38 uur.

Vanmorgen was er op de weerkaarten het een en ander te zien dat de meteorologen en de weerkundigen de komende dagen met bijzonder veel aandacht zullen gaan volgen. Vooral onze oosterburen kunnen opnieuw maken krijgen met bijzonder veel regen. Want een storing die vanuit het Alpengebied die naar het noorden of noordoosten gaat trekken gaat daar waarschijnlijk in het weekend en er na opnieuw veel regen brengen. Zelfs in de Duitse nieuwsbulletins was hier vanmorgen al aandacht voor. Enkele kaartjes geven aan dat de regen zich in het weekend wel eens over het oosten van het land zou kunnen uitbreiden. Hier een berekening tot volgende week woensdag. En deze berekening kwam ik vanmorgen tegen voor onze omgeving. Ook zou u op deze Loop kunnen klikken, hierop is mooi te zien hoe het zich gaat ontwikkelen. Of het hier ook tot zware neerslag gaat komen dat is dus nog niet helemaal zeker.

Op de nadering van deze storing draait bij ons zaterdag de wind tijdelijk naar het oosten en wordt er warmere lucht aangevoerd. Misschien dat we dan de eerste zomerse dag van augustus kunnen begroeten.

Gisteren tegen de verwachting in een prachtige dag. De temperatuur liep in de bebouwde kom nog tot 24 graden op. Of dit het echte maximum is geweest dat weet ik niet want door een storing is het weerstation gistermiddag buiten bedrijf geweest. De automatische apparatuur is prachtig zo lang het werkt. Maar het luistert allemaal zo nauw. Window 7 werkt prima. Maar als bestandjes gemaakt met een oude versie van Exel met een nieuwere b.v. 2007 wil openen dan beginnen en ontstaan er moeilijkheden. Maar hier was ik al lang achtergekomen. Het is dan oppassen geblazen als de uitkomsten er van het Internet op moeten.

Een docent informatica met wie ik gisteren enkele uren achter de computer heb gezeten wist niet zo snel antwoordt op mijn vragen als leek om de oude Exel bestanden in de nieuwere versies wat eenvoudiger sneller te kunnen gebruiken. Het is de oude klacht, Microsoft heeft er schijnbaar geen enkel belang bij dat oude programma’s mooi op de hun nieuwste besturingsystemen kunnen blijven draaien. Een mooi voorbeeld is het oude DOS meteoprogramma dat ik nu onder Window 7 niet meer kan gebruiken. Op dit oude programma staat wel een deel van mijn levenswerk. Tot morgen, Johan Effing

Pagina met kaart Russische bosbranden

Pagina met foto's bestrijding bosbranden in Rusland

Ramp Pakistan zegt niets over klimaatverandering (volkskrant)

Russische artikelen over het klimaat in de middeleeuwen en daarvoor

De duizend jaar record van ongewone natuurverschijnselen,

Bevroren straalstroom leidt tot overstromingen, branden en hongersnood
  (New Scientist)

30 daagse weersverwachting Video ( meteoconsult

De extreem hete juli dagen en de ravage na de onweerstorm  100 plaatjes

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.