Weercijfers van Zaterdag 28 Augustus 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2010-08-28  
 18.1  
 9.3  
 7  
 13  
 7.1  
 regen onweer  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 8.3
 helder
 14
 W
 1015
 1016
 70

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Fris weekend en vooal na de middag kunnen er enkele buien vallen.

Losser 28 Augustus 2010 08.08 uur.

Om uitspraken te doen over het weer op de langere termijn daar moet je in Nederland altijd voorzichtig mee zijn. Soms heb je succes soms ook niet. Enkele dagen gelden dacht ik nog augustus blijft wel iets boven het normale gemiddelde van 16.8 graden zou kunnen eindigen. Carl Johannink waarschuwde me al nu kijk ik er ook anders tegen aan.

Gisteren dacht ik ook nog dat op de zondvloed van de laatste dagen wel een periode met droog weer zou volgen. Maar toen ik het vanmorgen vroeg opnieuw hoorde regen en een uur later de prognoses bekeek begon ik toch grote twijfels te krijgen hoe het verder zal gaan. Want depressies lijken op lange termijn toch wel belangstelling houden voor het Noordzee gebied. Een echt blokkerend hoog waar ik gisteren nog op hoopte komt, zo leek het vanmorgen toch niet helemaal op een gunstige plaats te liggen voor een lange droge periode. Want een periode met droog weer zal er toch wel moeten komen willen er dit najaar geen moeilijkheden ontstaan met de herfst werkzaamheden op de laag gelegen gronden.

Gistermiddag ben ik ondanks het sombere natte weer er toch maar even op uitgetrokken heb langs  de Dinkeldelta een aantal plaatjes gemaakt. Overal langs de Dinkel afgesloten wegen sen fietspaden die onder water staan. Een heel triest gezicht was dat hier en daar de snijmaÔs tot aan de kolven in het water staat. Dit is een beeld dat zeer zeldzaam is voor augustus. De laatste keer dat er eind augustus zoveel regen is gevallen was in 1996

Op de webcam van het Waterschap is te zien is te zien dat vanmorgen het water van de Dinkel wel bijzonder hoog moet staan. Dit kan ook bijna niet anders want verder stroomopwaarts Duitsland is nog veel meer regen gevallen dan hier. In Steinfurt NRW bijvoorbeeld moet meer dan 200 mm naar beneden zijn gekomen.

Of het vanmiddag droog blijft bij onze jubileum klootschietwedstrijd, onze club bestaat 60 jaar, is nog maar zeer de vraag. Want vooral in het binnenland kunnen vanmiddag buien ontstaan. Of we voor de wedstrijd het uitgestippelde parcours kunnen volgen is ook nog maar zeer de vraag want op sommige plekken was dit gistermiddag een modderpoel.

Ook morgen kunnen er buien ontstaan omdat het hogerop in de atmosfeer erg koud is geworden. Tot morgen, Johan Effing


Heeft de Dinkel sinds februari 1946 niet meer zo hoog gestaan? Foto zaterdagmorgen tegen 11.00 uur genomen. Johan Effing

Fotoserie overstroming Dinkel 26 augustus 2010

Belangstelling media en publiek wateroverlast Losser

Kijk eens hoe Nederland twittert over het weer

Hier het Russische verhaal over de regen in Nederland

Vooral in het oosten viel zeer veel regen  ( Bron: KNMI )

Neerslagkaart van Nederland en BelgiŽ weeractueel

In verband met de zware regenval van gisteren heb ik even het volgende overzichtje gemaakt van grote etmaalsommen in het verleden. Voor zulke overzichten is het oude meteo DOS programma voor mij onvervangbaar.  Bij mijn weten is vandaag de grootste etmaalsom gevallen uit de reeks zoals die hier in de computerstaat.

De extreem hete juli dagen en de ravage na de onweerstorm  100 plaatjes

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.