Weercijfers van Donderdag 23 September 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2010-09-23  
 22.9  
 10.8  
 8.7  
 16.8  
 droog  
 6.7  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 7
 zzo
 1024
 1008
 53
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vandaag de warmste dag van deze maand? Vanmiddag vanavond meer bewolking en kans op een bui en morgen al een heel stuk frisser.

Losser 23 September 2010 08.29 uur.

Vandaag kon wel eens de warmste dag van deze septembermaand worden. Of er vanmiddag hier langs de oostgrens overal 25 graden in zit dat denk ik eigenlijk net niet. Misschien dat in de bebouwde kom deze waarde wel wordt gehaald. Gisteren kreeg ik een melding binnen dat in Enter 23.7graden is afgelezen. Gronau kwam zelfs dicht bij de zomerse grens met 24.7 graden. Neede en Enschede haalden ruim 22 graden en de teller bleef hier staan op 23.7 graden. Tenslotte de Vliegbasis Twente het station dat tot geen last heeft van tuineffect haalde ook nog 22.4 graden. Temperaturen die er mogen zijn voor deze maand, want september verwent ons  niet dit jaar. We moeten er daarom vandaag hier langs de oostgrens nog maar eens met volle teugen van deze fraaie dag gaan genieten.

De patronen op de weerkaarten gaan drastisch veranderen. Restanten van oude tropische stormen lijken richting Groenland te gaan trekken. Door de warmte de ze bij zich hebben ontstaan er hogedrukgebieden boven IJsland en ScandinaviŽ die het in zich hebben volgens de jongste berekeningen om later uit te groeien tot een imposante blokkades boven Noord Europa. Of dit allemaal uit gaat komen dat moeten de komende dagen maar eens gaan volgen. Maxima van 20 graden of hoger lijken er bij ons dan niet meer in te zitten. Als dit scenario zou gaan doorzetten zou het met de regen op lange termijn wel eens mee zou kunnen vallen.

Gisteravond is het me gelukt om de hele database uit het oude Meteo programma vanaf januari 1867 in het Data programma van Henk Langkamp uit Groningen te importeren. Dit programma wordt gratis op de VWK Site aangeboden. Er zitten heel veel mogelijkheden in. Je kunt er ook de reeksen van de verschillende  KNMI stations in importeren. Ook is het mogelijk om data in te lezen van verschillende elektronische weerstations en op te te slaan. Je kunt er prachtige historische reeksen mee bekijken. Iedereen die zich in het verleden weer wil verdiepen een prachtig programma. Tot morgen, Johan Effing

Fotoserie overstroming Dinkel 26 augustus 2010

Belangstelling media en publiek wateroverlast Losser

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.