Weercijfers van Vrijdag 24 September 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2010-09-24  
 17.6  
 11.2  
 9.9  
 14.3  
 4.2  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 0.3
 helder
 8
 zzw
 1012
 1001
 74

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Het valt vanmorgen toch een beetje tegen. Vanmiddag droog. Morgen een enkele bui. Maandag een zeer onzekere neerslag verwachting.

Losser 24 September 2010 08.25 uur.

Vanmorgen om zeven uur was het niet nodig de gang naar de regenmeter te maken. Je kon wel zien dat het hier in de late avonduren iets had geregend maar er stonden geen plassen op het wegdek. De regenmeter van het automatische station heeft gisteravond wel 0.2 mm geregistreerd. Als je een dergelijke meting dan handmatig gaat controleren dan is vaak minder dan 0.1 mm gevallen. Waarschijnlijk is er dan in het kantelmechanisme van de automatische regenmeter nog een beetje regen van enkele dagen geleden achtergebleven. Enkele druppels zijn dan voldoen om het kantelmechanisme van de regenmeter in werking te stellen. Je zit dan dicht bij een spookuitslag die zich de bij oudere types automatische regenmeters nog wel eens wil voordoen. Zelfs een duif die even op de rand van regenmeter gaat zitten en dan wegvliegt, kan een trilling veroorzaken waardoor het kantel mechanisme zijn werk doet.

Vooral in de zuidelijke helft van het land zijn er gisteravond flinke onweersbuien gevallen. Volgens berichten op het weerwoordforum moet op enkele plaatsen 30 mm zijn naar beneden zijn gekomen en heeft blikseminslag schade veroorzaakt. Dit moet in Veghel zijn geweest. Dat ook in Twente gisteravond uit buien flinke hoeveelheden regen naar beneden zijn gekomen hierover heb ik nog geen berichten binnengekregen. Misschien is het leuk om hiervoor even in het radar archief van MeteoConsult te kijken.

 Dacht ik gistermorgen nog dat we de 25 graden wel zouden kunnen halen. Dit is niet uitgekomen. De temperatuur bleef zelfs nog een weinig achter bij woensdag ondanks dat het een prachtige dag was.

 Op het ogenblik dat ik dit schrijf valt er wel een meetbare hoeveelheid regen door een regengebied dat over Duitsland naar het noordoosten trekt. Dit zou ons hier langs de oostgrens nog wel eens een groot gedeelde van de dag kunnen plagen.  Uit de jongste berekeningen valt ook op te maken dat onze oosterburen vooral maandag wel eens een flinke hoeveelheden regen over zich heen zouden kunnen krijgen. Men berekende vanmorgen de westelijke begrenzing van deze regen reikt zelfs tot over onze streken. Het valt toch allemaal weer een beetje tegen. Johan Effing

Kraait de haan in de nacht , dan wordt binnen twee dagen nat weer verwacht.

Langs de randen van het Noordpoolgebied is de winter al begonnen

http://www.knmi.nl/cms/content/83327/extreem_weer_in_de_wereld

http://www.knmi.nl/cms/content/83339/extreme_weersituaties

Fotoserie overstroming Dinkel 26 augustus 2010

Belangstelling media en publiek wateroverlast Losser

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.