Weercijfers van Donderdag 07 Oktober 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):

 2010-10-07  
 17.6  
 8.7  
 7.1  
 14.6  
 regen  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 zonloos
 6
 zo
 1022
 1022
 80

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vandaag nog veel bewolking maar droog. Vanaf morgen gaat de zon overuren maken.

Losser 7 Oktober 2010 08.20 uur.

Omdat er gisteravond uit een verpieterend front nog wat regen viel heb ik voor alle zekerheid vanmorgen de gang naar de regenmeter gemaakt. Het leverde niets op.  Daarom blijft de maandsom van oktober op 7.4 mm staan. Hier zal de komende dagen wel niets meer bijkomen want al dagenlang hebben we een hogedrukgebied boven Rusland in het vizier dat bijna geheel noord Europa zal gaan beslaan. Aan de zuid flank van dit systeem komt een lange oostelijke stroming op gang. In deze stroming komt weinig bewolking voor zodat de zon over uren zal gaan maken. Pluvius wordt daardoor gedwongen uit de wijken naar het Middellandse Zeegebied en zal daar bakken water naar beneden laten komen. Wie wil zien wat de weercomputer van de GFS voor de landen rond de Middellandse zee heeft berekend die kan hier klikken. De andere modellen zullen hier denk ik niet zoveel van afwijken.De herfst regens zullen hier dan ook in volle hevigheid losbarsten.

Omdat er vandaag toch niet zoveel weer nieuws is heb ik maar even de natste en droogste oktobermaand op gezocht. Je kunt het je haast niet voorstellen dat in de oktobermaand van 1998 er meer dan 200 mm naar beneden is gekomen. Vooral in de laatste tien dagen van de maand in er toen ontzettend veel regen gevallen. Op de 28e kwam er zelfs 42 mm naar beneden. De droogste oktober maand die ik in de reeks heb staan was die van 1908 met 4 mm. De laatste droge oktobermaand in de moderne tijd kwam voor in 1995 met 13 mm.

 Het zal bezoekers aan de site zijn opgevallen, dat in het bovenste gedeelte van de pagina geen cijfers over de windsnelheid meer zijn af te lezen. Dit komt dat de transmitter van het windstation is uitgevallen. Deze ligt nu bij de leverancier voor reparatie. Of de reparatie lukt, is nog even afwachten want onderdelen van de allereerste modellen van de Vantage Pro daar is moeilijk aan te komen. Eigenlijk is het weerstation wel aan vervanging toe. Tot morgen, Johan Effing.

Twee Russische pagina's met weersinformatie

Prachtige weerfoto's op Duitse Weeronline

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.