Weercijfers van Zondag 19 December 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):
Sneeuwdek 07 uur (mm):

 2010-12-19  
 -5  
 -7.1  
 -5.9  
 7  
 sneeuw  
 13  

  Sneeuwdek 19 uur (mm):
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 13
 zonloos
 7
 NNE
 998
 995
 88

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Koude zondag en vanavond kans op nieuwe sneeuw.

Losser 19 December 2010 08.50 uur.

Er zal een grootschalig depressie offensief nodig zijn om deze winter uit ons land te verdrijven. Eind januari en vooral in februari als de zon al veel meer kracht dan lukt het veel gemakkelijker om een Groenlandwinter als deze uit ons land en het lage gedeelte van West - Europa te verdrijven. In een groot deel van Europa is nu heel veel sneeuw gevallen en dat is in deze tijd van het jaar zomaar niet verdwenen. Vooral nu ik op de kaarten zie dat de luchtdruk omhoog gaat, zou het s nachts boven het dikke pak sneeuw heel sterk kunnen afkoelen. Hogerop op in de atmosfeer gaat de komende dagen de temperatuur wel flink omhoog. Deze verzachting in de hogere delen van de atmosfeer gaat dan vaak gepaard met neerslag die dan in de vorm van sneeuw kan vallen.

De afgelopen nacht heeft zon storing hier 7 a 8 cm verse sneeuw gebracht waar vandaag nog wel eens enkele cm bij zou kunnen komen. Je maakt het niet vaak mee ruim 6 graden vorst er valt een pak sneeuw bij een matige noord oosten wind. Op en top winterse omstandigheden voor de winterliefhebber.

Met argusogen wordt vandaag een nieuwe storing bekeken die volgens de berekeningen van vanmorgen zuid van ons langs zal trekken. We moeten de verwachtingen maar van uur tot uur blijven volgen. Hierbij hebben we nog het geluk dat de wind niet al te sterk toeneemt anders hadden we ook nog met stuif of driftsneeuw te maken kunnen krijgen.

De sneeuw van de afgelopen nacht was de twaalfde dag met sneeuwval van deze maand. Iets dat sinds de veel besproken december maand van 1981 hier niet meer is voorgekomen.
Hier nog even de link naar de sneeuwdek berekeningen voor eerste Kerstdag. Er wordt geen halve meter sneeuw berekend zoals gistermorgen maar toch genoeg om van een Witte Kerst te spreken. Of het ook een mooie Witte Kerst zou kunnen worden zoals de natuur er gisteren uitzag langs de oostgrens  is natuurlijk even afwachten. In 1981 hadden we ook een Witte kerst maar toen dooide het enkele graden. En dat voldoet dan ook niet echt aan onze gevoelens. Voor een sprookjesachtige witte Kerst is meer nodig dan een sneeuwdek dat door dooi is aangetast. De laatste mooie Witte Kerst hebben we hier langs de oostgrens beleefd in het jaar 2000 toen er in de Kerstnacht 9 cm sneeuw viel. Fijne zondag en tot morgen, Johan Effing

De kansen op een strenge winter zijn m.i. volgens de laatste berekeningen van cpc.nced een stuk groter geworden

Klik hier voor de Kerstdagen met een gesloten sneeuwdek

Wordt 2010 het koudste jaar sinds 1997?
(Bron: Reeks Weerstation Losser)

TERENA Webcam Koningsplein, Amsterdam

Meer sneeuw, koude voor het Verenigd Koninkrijk, Noord-Europa
Bron: AccuWeather VS

IJsvorming uiterwaarden Dinkel en december 2010

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Competitie programma
Vooruit Losser 2010 - 2011 standen en aanvangstijden.

 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.