Weercijfers van Vrijdag 31 December 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):
Sneeuwdek 07 uur (mm):

 2010-12-31  
 1.9  
 -0.9  
 0.6  
 1.8  
 mist  
 7  

  Sneeuwdek 19 uur (mm):
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 6
 zonloos
 6
 ZW
 1025
 1025
 96

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Voorlopig vooral overdag lichte dooi. Gevaar voor opvriezing in donkere uren blijft.

Losser 31 December 2010 08.28 uur.

Op laatste dag van het jaar zou ik iedereen willen bedanken die wel eens een bezoek heeft gebracht aan deze site. Ook dit jaar zijn er weer bijzonder veel reacties binnenkomen op mijn weerpraatjes. Erg blij ben ik dat er gelukkig geen enkel vervelend mailtje tussen zat. Wel zaten er enkele reacties tussen dat ik een foutje had gemaakt met dat een datum of getal of dat een zin niet goed leesbaar was. Opbouwende kritiek prima, daar kun je van leren en is altijd welkom. Niet alle berichten of vragen heb ik kunnen beantwoorden hiervoor mijn verontschuldigingen. Er gaat bijna geen dag voorbij dat het bezoekers niet beneden de 1000 ligt. Bij bijzonder weer wil het bezoekersaantal wel eens op lopen tot meer dan 3000 per dag. De meeste bezoekers kwamen langs bij de winterse periode aan het begin van dit jaar, de grote omslag van het weer in juli vlak voor de vakantie en het hoge water van de Dinkel. Tot gisteravond is er om precies te zijn 4 373 963 keer op de site geklikt. Wie de cijfers eens wil bekijken  die kan hier klikken.

Dat het een heel bijzonder weer jaar is geweest dat zal iedereen wel hebben meegekregen. Vlak voor dat ik aan dit weerpraatje begon kwam ik er achter dat deze
decembermaand rond zes graden te koud is verlopen. Normaal is dit + 3,3graden en gisteravond stond december 2010 op min -2,8 graden. Of er in de historie ooit een maand is geweest die een grotere afwijking naar beneden te zien heeft gegeven dan deze decembermaand, ik weet het nog niet. Voor de goede orde deze cijfers hebben betrekking op de reeks van de voormalige Vliegbasis Twente. Van de twaalf maanden hadden er acht in meer of mindere mate een afwijking naar beneden.

 Het afgelopen etmaal kregen we opnieuw te maken met de naweeŽn met de uitermate taaie Groenlandwinter in vorm van zeer dichte miste en ijzel. We moeten er rekening mee houden dat deze ongemakken nog verscheidende dagen kunnen blijven aanhouden. Want echt depressie weer met zachte lucht lijkt nog niet op komst te zijn. De luchtdruk blijft ongewoon hoog boven Groenland.  Koude lucht zal voorlopig via het Noordzee gebied onze kant op blijven stromen. Daardoor zal het in de nachten als het maar een paar uur helder is kunnen blijven opvriezen met gevaar voor verraderlijke gladheid. Allemaal vanuit Losser een fijne jaarwisseling en een gezond 2011 zonder vervelende weerextremen. Johan Effing

Laatste update cps. ncep voor januari februari maart

Op Nieuw-Zeeland's South Island de zware overstromingen (Bron: Meteonovostie)

Wordt 2010 het koudste jaar sinds 1997?
(Bron: Reeks Weerstation Losser)

TERENA Webcam Koningsplein, Amsterdam

IJsvorming uiterwaarden Dinkel en december 2010

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Competitie programma
Vooruit Losser 2010 - 2011 standen en aanvangstijden.

 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.