Weercijfers van Dinsdag 15 Februari 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2011-02-15  
 6.5  
 3.5  
 3  
 5.1  
 7  
 regen mist  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 1.6
 helder
 6
 noord
 1003
 999
 82

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Nog weinig verandering in temperatuur en de kans op regen blijft. Morgen meer zon en al iets frisser.

Losser 15 Februari 2011 08.22 uur.

Een regengebied dat gisteravond en vannacht van noord naar zuid over onze streek trok heeft hier 8.9 mm aan regen achtergelaten. Naar het noorden toe viel vanmorgen in noord Groningen zelfs nog wat sneeuw. Op mijn weerstation was gistermiddag ondanks dat het een graad of zes zeven was toch nog een sneeuwicoon te zien. Door de toch weer flinke hoeveelheid regen is het februari totaal nu opgelopen naar ruim 34 mm. Met het langzaam opdringen van de oost Europese kou naar onze omgeving zou er de komende dagen in het overgangsgebied met de zachte lucht bij ons best nog weer spontaan wat neerslag kunnen gaan vallen.

Deze regen is toch weer een tegenvaller voor de agrarische sector om goed de grond te kunnen bewerken. Normaal is februari met bijna 43 mm de droogste maand van het jaar. Alles bij elkaar genomen valt mij het februari weer toch wel een beetje tegen. Want ik had toch met een wat drogere februari maand rekening gehouden.

Maar het weer is toch heel wat beter dan 32 jaar gelden toen het noorden van ons land werd getroffen door een uitzonderlijk zware sneeuwstorm die enkele dagen aanhield. Kan mij nog herinneren dat ik op een van deze dagen werd gebeld door de rector van het Carmellyceum uit Oldenzaal die onze kinderen toen bezochten, of het wel verantwoordt was om de kinderen naar school te laten gaan. Ik heb hem toen gerust gesteld dat het hier in Twente niet zo erg was dan in de noordelijke provincies.

Van Jan Bolt VWK lid uit Uithuizermeeden heb van deze sneeuwstorm ooit eens een paar fotoís ontvangen. Wie van deze sneeuwstorm een paar YouTube filmpjes wil zien uit het noorden van Duitsland die moet hier maar eens klikken. Wat daar toen is gebeurd  met veel slachtoffers is bijna niet te geloven.

Gisteren zijn de eerste lente verwachtingen al weer voorbij gekomen. Welk weer we volgens de commerciŽle weer bedrijven lente en zomer kunnen verwachten die moet hier maar eens klikken.

Of er een voetbalwedstrijd kan worden gespeeld bij meer dan 20 graden onder nul in Moskou  dat weet ik niet.  Maar ik hoop toch dat het gezonde verstand zal zegevieren en dat ze de wedstrijd niet laten doorgaan. Niets is verraderlijker dan strenge vrieskou. Want na de Russische februari van 1956 liepen er in april nog manschappen rond met hun hoofd in het verband in de Van Braamhouckgeest kazerne in Doorn die hun oren hadden bevroren. Tot morgen, Johan Effing

NASA brengt opwarming van de aarde in beeld (Bron: Scientias.nl)

Minimum temperaturen noordoost Europa  (Bron: Orgimet)

Lente 2011 wordt droog zonnig (Bron: Meteovista)

Klik hier voor prachtige live beelden uit Estland

Het weer in Moskou deze week (Meteonovostie)

TERENA Webcam Koningsplein, Amsterdam

Live Streaming Beelden vanaf de Markt in Sittard

Webcams Moskou (Bron: Webcamplaza)

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Competitie programma
Vooruit Losser 2010 - 2011 standen en aanvangstijden.

 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.