Weercijfers van Donderdag 17 Februari 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2011-02-17  
 5.6  
 -0.4  
 -0.7  
 1.7  
 droog mist  
 9.2  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 10
 ozo
 1006
 1010
 62
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vandaag veel zon maar toch een heel stuk frisser voor het gevoel omdat de wind naar het noordoosten is omgegaan.

Losser 17 Februari 2011 08.03 uur.

Vanmorgen ben ik maar begonnen met een door Google stukje vertaalde tekst uit het Russisch van een pagina Meteonovostie te kopiŽren omdat het nog steeds niet zeker of een geplande voetbalwedstrijd vanmiddag in Moskou wel of niet door kan gaan.

Volgens de waarnemende PG "Moskou CGMS-R" in Moskou waargenomen een verlaagd niveau van luchtverontreiniging . Geringe overmaat werden opgenomen op de Garden Ring, waar de dag-en avonduren in de lucht fenol in 1,1-1,2 maal hoger is dan de toelaatbare waarde. Concentraties van andere verontreinigende stoffen zijn binnen de vastgestelde normen, maar de concentratie van stikstofdioxide in het zuidoosten van de hoofdstad zeer dicht bij de bovenste grens van het aanvaardbare bereik. Vandaag tijdens de dag en de volgende dag in de regio Moskou zal het niveau nog steeds een verlaagd van luchtverontreiniging . Noordelijke winden zal volledig worden gecompenseerd van de uitstoot van voertuigen en industriŽle installaties. Echter, in de "spitsuren" in de buurt van de drukste wegen van de stad zijn niet uitgesloten normen overschreden de toegestane tot 40%. / meteonovosti.ru /

Om het bericht compleet te maken hier nog een link aangemaakt naar de temperaturen die vanmiddag in Moskou worden verwacht. Op de pagina staat voor vanmiddag een gevoelstemperatuur van -30 graden vermeld. Het lijkt daar al net zo gaan zoals men dat hier vroeger ook deed toen ik nog voetbal ging kijken, vlak voor het aanvangstijdstip de wedstrijd niet door te laten gaan.

Over het weer bij ons valt niet zoveel te vertellen. De afgelopen nacht is er wat mist ontstaan nadat gisteravond vlak na zonsondergang de temperatuur net boven het gras op de  Vliegbasis Twente als een speer naar beneden ging. Tegen half zeven gisteravond vroor het op 10 cm boven het gras al iets. Maar deze daling zette vreemd genoeg niet door, omdat er waarschijnlijk mist is ontstaan.

Op het moment dat ik dit schrijf is hier in de bebouwde kom de temperatuur onder nul gekomen. Hierdoor zal het waarschijnlijk vandaag een heel stuk frisser blijven dan gisteren omdat de wind ook naar het noordoosten is omgegaan. Maar we gaan toch waarschijnlijk een heel aardige dag tegemoet.

Een sterke oostelijke stroming waarmee de Russische kou naar onze streken wordt getransporteerd waar het gisteren even op leek, lijkt niet tot stand te komen. Waarschijnlijk gaan we volgende week opnieuw boven normale temperaturen tegemoet. Hier laat ik het vanochtend bij. Tot morgen, Johan Effing

Animatie Gismeteo r.u. geen uitbreiding Russische kou in westelijke richting

Bericht uit Russische krant. Zaterdag in de hoofdstedelijke regio kouder tot -32

NASA brengt opwarming van de aarde in beeld (Bron: Scientias.nl)

Lente 2011 wordt droog zonnig (Bron: Meteovista)

Klik hier voor prachtige live beelden uit Estland

Het weer in Moskou deze week (Meteonovostie)

Webcam Sint Petersburg (Rusland)

TERENA Webcam Koningsplein, Amsterdam

Live Streaming Beelden vanaf de Markt in Sittard

Webcams Moskou (Bron: Webcamplaza)

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Competitie programma
Vooruit Losser 2010 - 2011 standen en aanvangstijden.

 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.