Weercijfers van Vrijdag 25 Maart 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2011-03-25  
 14  
 1.5  
 -1.9  
 8  
 droog  
 3.8  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 7
 N
 1023
 1018
 42
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Ook vandaag vrij veel zon maar frisser dan gisteren. In het weekend enkele zeer koude nachten.

Losser 25 Maart 2011 08.23 uur.

Na een koude ochtend gisteren is het kwik hier in de bebouwde kom opgelopen naar een niet verwachte 17.9 graden. Het bijzondere was, dat dit gebeurde bij een noordwesten wind in het vroege voorjaar. Bijna altijd wordt er uit deze richting koude lucht aangevoerd. Ook op Twente een verrassend hoog maximum van 16.1 graden. Record temperaturen waren dit niet voor 24 maart. Want verleden jaar een nog hogere temperatuur van maar liefst 19.3 graden. En een dag later, vandaag precies een jaar geleden werd het zelfs 22.6 graden. Ook heel vroeger wilde de temperatuur eind maart nog wel eens over de 20 graden heen gaan. Zo kwam ik vanmorgen voor 24 maart 1896 een temperatuur tegen van 22.3 graden. Dus uitzonderlijk is het niet voor deze tijd van het jaar.

Voor het eerst dit jaar in de volkstuin in het overhemd aan het werk geweest. Maar je moet dan wel oppassen om niet snipverkouden te worden bij deze grote temperatuur wisselingen. Hoge temperaturen in het vroege voorjaar kunnen soms heel bedrieglijk zijn. Door de vele maartzon begint de echte buitenlucht kleur op je gezicht nu toch langzaam terug te komen.

Nog steeds kunnen we hier langs de oostgrens niet spreken officiŽle droogte periode volgens de definitie van het VWK  Ook moeten we alweer drie jaar terug gaan om een onafgebroken reeks van 20 dagen te vinden zonder een meetbare hoeveelheid regen. Bijna iedereen zal zich de kurkdroge en zeer warme april maand van 2007 nog wel kunnen herinneren toen erin 29 dagen geen meetbare hoeveelheid regen viel. Iedereen, ook de wetenschap hield toen rekening met een bloedhete zomer maar het liep heel anders.

Nu lijkt er aan deze periode met schraal weer toch een einde te komen. Heb vanmorgen een berekening gezien die hier volgende week donderdag weer wat regen naar beneden laten komen. De weerkaarten gaan er dan heel anders uitzien. Hoge druk die zich westwaarts uitbreidt naar midden Europa en depressie gebieden die op de oceaan uitzakken naar het zuiden. Als dit gaat gebeuren, het is dan al april, dan gaan we enkele groeizame en zachte voorjaarsdagen tegemoet. Laten we hopen dat het een beetje uitkomt. Johan Effing

http://www.kennislink.nl/aarde-en-klimaat

Fotoís Aarde & Klimaat 2010 (Bron: Kennislink)

Een huis, een huis, wie helpt ons aan een huis ( Bron: VPRO andere tijden)

Het weer voor Barcelona, Spanje (Bron: MeteoConsult)

Weerrapporten Barcelona (Bron: MeteoConsult)

Plaatjes Carnavalsoptocht 5 maart 2011 Losser (Bron:Johan Effing)

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Competitie programma
Vooruit Losser 2010 - 2011 standen en aanvangstijden.

 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.