Weercijfers van Woensdag 20 April 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2011-04-20  
 23.6  
 3.3  
 -0.7  
 13.9  
 droog  
 13.1  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 5
 oost
 1017
 1015
 21
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Voorlopig weinig verandering in het huidige weertype. Misschien dat we vandaag hier en daar de 25 graden halen.

Losser 20 April 2011 08.09 uur.

We mogen eigenlijk wel blij zijn dat we een dergelijke stabiele luchtdruk verdeling als deze niet in de drie zomermaanden meemaken. Anders hadden we misschien wel met een verzengende hittegolf te maken gehad. Want in een van de berekeningen zag ik vanmorgen tot Bevrijdingsdag geen druppel regen naar beneden komen. Vanmiddag kan dit er wel weer iets anders uitzien maar ik maak er toch een link naar toe. Ik geef toe het is maar een vakantie site maar het geeft wel een mooi beeld wat voor een weersituatie we nu zijn terecht gekomen.

Gistermiddag zakte de luchtvochtigheid naar 20% De laagste waarde tot nu toe in 2011 De 25 graden haalden we ook in de bebouwde kom net niet. In het zuiden van het land wel. Ondanks het vele gepraat en geschrijf heeft deze droogte periode nog lang niet voldaan aan de twee definities die wij hiervoor gebruiken. Op 12 april is hier nog bijna 7 mm neerslag gevallen. Maar gezien de vooruitzichten zal de huidige droogteperiode ook wel in een van deze tabbellen terecht komen. http://www.weerstationlosser.nl/index.php?pid=94 / Hier de droogte perioden volgens de definitie van het VWK

De dagelijkse gang van de temperatuur is bijzonder groot. Het begint trekjes te krijgen van een woestijnklimaat. Gistermiddag op de Twente bijna 23 graden. Maar vanochtend vroor het daar aan de grond zelfs bijna een graad. Gisteren stond er een zuidoosten wind en vanmorgen was daar de wind noord oostelijk. En voerde geen lucht aan uit de omgeving van Enschede.

Vandaag gaat de vroege voorzomer gewoon door. Misschien wordt vandaag hier en daar in de bebouwde kom de 25 graden wel gehaald. Een temperatuur van 25 graden is voor april geen bijzonderheid en heeft zich april al heel wat keren voor gedaan. Kijk maar eens naar de grafiek die ik vanmorgen heb geplaatst.

Het volgende wil ik tot slot nog even noemen. U kunt het voor kennisgevingen aannemen. Maar op de Amerikaanse NOAA site kwam ik gisteren al een prognose tegen tot de komende winter. Ze durven daar toch wel heel ver vooruit te kijken. De links er naar toe staan hier onder. Tot morgen Johan Effing

Historische 3-daagse Tornado Outbreak doodt minstens 40
(Weather Underground)

Nederland gisteren Terra satelliet

Nieuwe update NOAA temperatuur zomer herfst en winter 2012

Nieuwe update NOAA neerslag zomer herfst en winter 2012  (droog)

Het weer met de paasdagen vanaf 1970 (Bron: Weerstation Losser)

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Competitie programma
Vooruit Losser 2010 - 2011 standen en aanvangstijden.

 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.