Weercijfers van Vrijdag 22 April 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2011-04-22  
 25.7  
 8.3  
 4.7  
 18  
 droog  
 10.8  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 10
 ono
 1017
 1014
 18
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vandaag wordt het overal langs de oostgrens 25 graden!!

Losser 22 April 2011 08.12 uur.

Gisteren haalde Vliegbasis Twente de 25 graden net niet. In de bebouwde kom wel. Al voor de tweede keer. Over de droogte wordt veel gepraat en geschreven maar nog steeds voldoet deze periode hier langs de oostgrens niet aan een van de beide definities die op deze site hiervoor worden gebruikt. Gisteravond vond kreeg ik uit Hoensbroek (Bob van der Molen) de melding binnen dat het daar in 20 dagen geen meetbare hoeveelheid regen is gevallen. Daar voldoet de droogte dus wel aan een van de droogte definities.http://www.weerstationlosser.nl/index.php?pid=95 / http://www.weerstationlosser.nl/index.php?pid=94

Het toch wel een interessant dat er nu zoveel ophef wordt gemaakt over de droogte en de abnormale warmte voor de tijd van het jaar. De voordelen zijn tot nu toe groter dan de nadelen. De slabonen en vroege aardappelen in de koude grond komen al te voorschijn.  Aardbeien kunnen eerder geoogst worden. Onkruid groeit niet zo hard. Schilders zijn al volop bezig met het buitenwerk. Geen verleturen of schade door slecht weer. Veel mensen hebben bij dit weer geen last van reumatische klachten. Paasvuren worden misschien verwerkt tot biomassa. Dus ook geen luchtverontreiniging!!

Vanmorgen zag ik op een enkele site al weer druppels aan de wolkjes hangen. Ook waren er al kaarten te zien die het hier op Koninginnedag laten regen. Het is natuurlijk niet zeker dat deze berekeningen uitkomen. Maar in een periode dat er weinig stroming in de atmosfeer zoals we die nu beleven doen deze berekening het steeds beter. Want een dag of tien geleden heb ik hier al eens geschreven dat ik toen kaarten heb gezien dat het met Pasen wel eens zomers warm zou kunnen worden. Dit zijn eigenlijk al geen toevalstreffers meer maar een goede trends hoe het zou kunnen worden.

Het jaar 2011 heeft tot nu toe al een groot neerslagtekort. Deze droogteperiode zou een aanloop kunnen zijn naar een droog jaar. De laatste keer dat hier de normale jaarsom van 785 mm niet werd gehaald was in 2007 Veel droger was 1996 met 670 mm. De droogste uit de reeks waren 1904 en 1959 met nog geen 500 mm Het droogste jaar landelijk gezien was 1921 toen er op veel plaatsen maar iets meer dan 300 mm naar beneden kwam. Jan Buisman beschrijft de omstandigheden van toen in ons land prachtig in zijn nieuwe boek ‘Extreem Weer’. Tot morgen, Johan Effing

Sint Joris 23 april die de draak overwon , houdt meer van regen dan van zon.

Aarde & Klimaat (Bron: Kennislink.nl)

Er begint nu pas water op het ijs te komen in het noorden van Finland

Het weer met de paasdagen vanaf 1970 (Bron: Weerstation Losser)

Nieuwe update NOAA temperatuur zomer herfst en winter 2012

Nieuwe update NOAA neerslag zomer herfst en winter 2012  (droog)

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Competitie programma
Vooruit Losser 2010 - 2011 standen en aanvangstijden.

 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.