Weercijfers van Donderdag 19 Mei 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2011-05-19  
 15.2  
 9  
 6.1  
 12.8  
 droog  
 0.1  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 6
 N
 1018
 1019
 61
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Veel bewolking en kans op wat lichte regen met een normale temperatuur voor de tijd van het jaar.

Losser 19 Mei 2011 08.20 uur.

De weerkaarten van de GFS die vanochtend nu al tot in juni reikten was vanmorgen voor onze omgeving weinig interessants te ontdekken. Hogedrukgebieden ver in het oosten die boven midden Europa voor mooi voorzomer weer gaan zorgen. Ook hogedrukgebieden ver zuidwestelijk op de oceaan met daar tussen in boven het zeegebied ten westen van Noorwegen lagedrukgebieden die niet erg actief lijken te worden. Hier zullen wet dan mee moeten doen. Geen duidelijke overgang naar warm voorzomerweer of regenbrengende depressies die op korte termijn voor een aanvulling van het neerslagtekort zouden kunnen zorgen.

Gisteren heb ik nogal enthousiast geschreven dat het hier de laatste dagen wat groeizamer weer is geworden. Hierop reageerde een trouwe bezoeker van de site uit Venlo die mij liet weten dat er daar deze maand nog 1.6 mm is gevallen. De natuur ziet er daar nog wel groen uit maar alles moet er gortdroog zijn. Daarom heb ik de neerslag vanaf 1 januari bij hem maar eens vergeleken met de neerslag die hier over dezelfde periode naar beneden is gekomen. Dan lijken we er hier heel wat beter vanaf te komen. Want hier viel tot gisteren 205 mm en in de buurt van Venlo maar 139 mm

Ondanks het warme weer van 7 tot 12 mei staat het 24 uur gemiddelde na vandaag nog steeds in de buurt van het normale meigemiddelde. Toch een teken dat mei het tot nu niet echt geweldig doet. Maar er lijken nu toch enkele dagen op komst te zijn met een iets boven normale temperatuur. Gisteren al een bescheiden begin in de bebouwde kom met ruim 19 graden. Vandaag weer iets minder met misschien een licht buitje. Morgen en zaterdag lijken droge dagen te worden met flink wat zon. Ik mag het mis hebben maar echt voorzomers zien de berekeningen er voor de lange termijn er toch niet uit.  

Gisteren heb ik nogal wat tijd verknoeid omdat de browser Google chrome zich ongezien met een ander programma op de computer had geÔnstalleerd toen ik dit van het Internet had gedownload. Na het verwijderen van deze browser werkten veel links en snelkoppelingen niet meer en zagen er anders uit. Nadat ik de computer een dag terug had gezet deed de computer het weer zoals ik min of meer gewend was. Laat Microsoft en Google hun concurrentie maar ergens anders uitvechten maar niet op mijn computer. Tot morgen, Johan Effing

Wel veel regen op het Iberisch schiereiland en Noord-Afrika (Bron: Orgimet)

In BelgiŽ groente duurder door extreme droogte (Bron: De Standaard)

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.